28 Nisan 2011 09:37

Gül: Muhtırayı biliyordum

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 27 Nisan muhtırasını yayınlanmadan bir saat önce öğrendiğini açıkladı. Gül ayrıca TSK İç Hizmet Yasası’nın 35. maddesinin değişmesi gerektiğini söyledi.11. cumhurbaşkanını seçimi sırasında TSK’nın yayınladığı ve gece yarısı Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesin

Gül: Muhtırayı biliyordum
Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 27 Nisan muhtırasını yayınlanmadan bir saat önce öğrendiğini açıkladı. Gül ayrıca TSK İç Hizmet Yasası’nın 35. maddesinin değişmesi gerektiğini söyledi.

11. cumhurbaşkanını seçimi sırasında TSK’nın yayınladığı ve gece yarısı Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine konulan e-muhtıra uzun süre tartışılmıştı. 27 Nisan’ın 4. yıldönümünde Zaman’a konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2009’dan bu yana Anayasa ve yasalarla birlikte kafaların da değiştiğini öne sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu 35’inci maddenin hâlâ durduğu hatırlatılan Gül, “Onlar da değiştirilir. Bu yasaların gözden geçirilmesi ve bu tip problemli noktaların yenilenmesi şart” dedi.

Gül, 27 Nisan emuhtırasının yayınlanacağını da 1 saat önce öğrendiğini söyledi. “Böyle bir şey olacağını bir saat kadar önce duydum. Tabii devlet yönetiyoruz, dışında değiliz. Ama bunları sonra konuşuruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Suriye Libya olmasın’

SONRAKİ HABER

BDP’den AKP’ye: ‘En büyük silah tüccarı siz değil misiniz?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa