08 Mart 2013 07:39

Başbakan’ın olduğu yerde SES üyelerine yer yok!

Daha önce açılışı yapılan ve hizmet vermeye başlayan Siirt’in Kurtalan İlçesindeki devlet hastanesi Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla yeniden açılacak. Açılıştan birkaç gün önce Kurtalan Emniyet Müdürlüğü hastanenin başhekimini arayarak hastanede çalışan SES üyesi sağlık emekç

Başbakan’ın olduğu yerde SES üyelerine yer yok!
Paylaş

İddiaya göre, hastane başhekimi de 10’dan fazla SES üyesi sağlık emekçisini telefonla arayarak açılış günü işe gelmemelerini söyledi. Yaşanan gelişmelerin ardından SES Siirt Şubesi ve Genel Merkezi başhekimle görüşerek kararından vazgeçirdi.

‘İÇİŞLERİNİ SORUŞTURMA AÇMAYA DAVET EDİYORUZ’

SES Genel Merkezi konuya ilişkin açıklama yaparak, Kurtalan Emniyet Müdürlüğü’nü kınadı. Yapılan uygulama ile üyelerinin hedef konumuna getirildiğinin altı çizilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı sorumlular hakkında soruşturma açmaya davet edildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın da personeline sahip çıkması istenen açıklamada, “Yurttaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu olan Kurtalan Emniyet Müdürlüğü herhalde üyelerimizi provokatör, terörist ya da katil olarak görmektedir” denildi. Üyelerinin kamusal sağlık hizmeti, yurttaşa ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmetinin sunulması için mücadele ettiği belirtilen açıklamada, “Bu baskılar daha önce olduğu gibi bundan sonra da sendikal hak ve özgürlükler ile emek ve demokrasi mücadelemizden bizi vazgeçiremeyecektir” denildi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ESOGÜ A.Ş'ye hayır!

SONRAKİ HABER

Deba işçileri İş Bankası kartlarını yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...