08 Mart 2013 07:28

ESOGÜ A.Ş'ye hayır!

Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenciler bahar dönemine yemekhaneye yapılan zamlarla başladı. Zamlara itiraz eden öğrenciler yemekhanede yapılan zamlara karşı rektörlüğe yürüdü. ESOGÜ’nin her dönem yeni zamlarla açıldığını belirten öğrenciler bu döneme de yemekhane zammıyla başladıklarını dile g

ESOGÜ A.Ş'ye hayır!
Paylaş

Yürüyüş sırasında sık sık ‘Müşteri Değil Öğrenciyiz’, ‘Beslenmen Haktır Satılamaz’, ‘Rektör Uyuma Öğrencine Sahip Çık’ sloganları atıldı.

Rektörlük önüne gelen öğrenciler adına burada basın açıklamasını okuyan Melih Bektaş "Üniversite yönetimi anlaştığı taşeron firmalar sayesinde hem çalıştırdığı işçilerin maaşlarından kesiyor hem kendi öğrencisine niteliksiz yemekler ve bayat ekmekler yediriyor hem de tüm bunlar yetmezmiş gibi yemeklere zam yapıyor" dedi.

Bektaş daha sonra ESOGÜ öğrencileri olarak 5000’e yakın imza topladıklarını ve taleplerinin ucuz nitelikli ve sağlıklı yemekler olduğu belirterek, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 11 Mart Pazartesi’den itibaren yemekhanede boykota başlayacaklarını bildirdi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler rektörlük binası önünde oturma eylemi yapmaya başladı. Bu sıra rektörlükle görüşme talepleri reddedilen öğrenciler burada küçük bir forum gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen forumun sonunda öğrenciler boykot kararı alarak eylemlerini sonlandırdı.

YEMEKHANE NİTELİKSİZ

Eylem sırasında görüştüğümüz öğrencilerden Mühendislik öğrencisi Gökçe Yemeklerin çok niteliksiz olduğunu, hatta yemeklerin değişik renklerde olduğu ama tadının değişmediğini söyledi. Yemekhanede son saatlerde kalan yemekleri bile öğrencilere dağıtmadıklarını onları daha sonraki günlerde bayat bir şekilde tekrar öğrencilere sunduklarını söyledi. İkinci yemeğin 4 TL olduğunu söyleyen Gökçe, yemekhaneyi işletenlerin amaçlarının kendi kasalarını doldurmak olduğunu dile getirdi.

Görüştüğümüz bir diğer öğrenci Musa Turan ise yemekhanede bir gün için ıspanak çıkıyorsa bütün yemek çeşitlerinin ıspanak olduğunu, çöpüne sapına kadar kullanarak ıspanak yedirdiklerini dile getirdi.

Aynı zamanda mühendislik öğrencisi olan Turan kendi fakültelerindeki yemeklerin daha soğuk olduğunu ve yemeklerin şekli şemali değiştirilerek kendilerine geldiğini söyledi.

Eylem öncesi yaptıkları toplantıya öğrenci konseyi başkanın geldiğini ancak kendilerine destek olmadığını söyleyen Turan, seçimlerin ne zaman yapıldığını anlamadıklarını, eğer kendi kendimize takip etmezsek öğrenci temsilciliklerinin böyle kişilere kaldığını dile getirdi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 8 Mart

SONRAKİ HABER

Başbakan’ın olduğu yerde SES üyelerine yer yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...