08 Mart 2013 05:42

Ferhat Encü: Zamanlama bile hesaplı

Roboskî’de çoğu çocuk 34 köylünün öldürüldüğü katliamın ardından kurulan Uludere Alt Komisyonunun, AKP’li üyeleri tarafından 15 ayda hazırlanan ve komisyonun diğer partilerden üyelerinin itirazına rağmen kabul edilen skandal raporuna tepkiler sürüyor. ‘İstihbaratın nasıl sağlandığı,

Ferhat Encü: Zamanlama bile hesaplı
Paylaş
Erdal İmrek

‘KATİLLER AKLANIYOR’

Raporun gerçekleri karartmak ve katilleri aklamak üzere kaleme alındığını söyleyen Encü, “Çok öfkeliyiz. Aslında ben çok şaşırmadım. AKP’li vekillerin çoğunlukta olduğu bu komisyondan başka bir şey beklemiyordum. Ama bu kadar insafsızlık da olmaz. 34 kişi öldü; ‘Kasıt yok, hata yok sadece koordinasyon eksikliği var’ diyorlar. Raporla katliamı meşrulaştırmak istiyorlar” dedi.

‘BİR BOMBA DAHA DÜŞTÜ’

“Böylesi bir katliam karşısında bu raporu yazmak, insanlıkla, adaletle, hak, hukukla bağdaşmaz. Hiçbir insani gerekçeyle izah edilemez bu rapor” diyen Encü, Uludere Komisyonunun kendileri açısından hiç bir meşruluğu olmadığını belirtti. Komisyonun katliamı aydınlatmak için değil, toplumun tepkisini azaltmak için kurulduğunu söyleyen Encü, “Komisyonun en başından beri takındığı tutuma rağmen ailelerde bir beklenti oluştu. En azından bazı sorumluların belirlenebileceği umudu vardı. Roboskî’de rapor duyulunca herkes çok üzüldü. Anneler haberi ağlayarak karşıladı. Roboskî’ye bir bomba daha düştü” şeklinde konuştu.

RAPORUN ZAMANLAMASI!

Raporun açıkladığı zamanın da tesadüfi olmadığını belirten Encü, “Kürt sorununda çözümün tartışıldığı bir dönemde açıklayarak tepkileri en aza indirmek istediler. Bunu bile hesaplı yaptılar” dedi.

‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Raporun açıklanmasıyla her şeyin bitmediğini belirten Encü, “Biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sorumlular 34 canımızın hesabını verene kadar yakalarında olacağız. AKP bu raporun altında kalacak. Artık 34 kişinin kanı AKP’li komisyon üyelerinin de eline bulaşmıştır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


AİLELERİN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR

ROBOSKÎLİ aileler adalet arayışını sürdürüyor. Her hafta düzenledikleri eyleme bu kez Silopi’de devam eden aileler adına konuşan Barış Aktivisti İbrahim Yaylalı, komisyonun vardığı kanının ‘yok hükmünde’ olduğunu ve komisyonun hiçbir meşruluğu kalmadığını söyledi. Yaylalı, “Açığa çıkarılmayan her katliam, yeni katliamlara ve savaşın sürmesine neden olacak” dedi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Kars'taki olaylarda 10 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kapitalizm çocuk mültecilerle kalkınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...