07 Mart 2013 13:12

Erdoğan: Sızdıranı onlar açıklamazsa biz açıklarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye ve Kürt sorununa ilişkin gündemdeki konulara dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı.İmralı tutanaklarının Milliyet Gazetesi'nde yayımlanmasına dair konuşan Erdoğan, "Biraz sabırlı olursak medya dünyasından arkadaşlar sızdırmayı açıklayabilir. Onlar biliyorlar ve onların açıklaması

Erdoğan: Sızdıranı onlar açıklamazsa biz açıklarız
Paylaş

İmralı tutanaklarının Milliyet Gazetesi'nde yayımlanmasına dair konuşan Erdoğan, "Biraz sabırlı olursak medya dünyasından arkadaşlar sızdırmayı açıklayabilir. Onlar biliyorlar ve onların açıklaması gerekir. Ama biraz sabretmek lazım. Açıklamamaları durumunda biz açıklayabiliriz" dedi.

Erdoğan, PKK'nin birkaç gün içinde serbest bırakılacağını açıkladığı kamu görevlileri için de "İkinci Habur'a dönmesin" dedi. "İlgili birimlerimiz konuyu takip ediyor. Çok gecikmeden bu vatandaşlarımızı bırakmış olurlar. Nasıl bırakılırlar ilgili birimler takip ediyor ama bunun bir şova dönüştürülmesini arzu etmiyoruz. Çünkü ikinci bir Habur yaşamak da istemiyoruz. Şu çözüm sürecine bir gölge düşmeden bu iş başarılsın istiyoruz. Çünkü buradaki bütün dert bu sürecin başarılı bir şekilde sürdürülmesidir" şeklinde konuşan Erdoğan'a CHP heyetinin Suriye'ye giderek Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmesi de soruldu.

CHP'yi eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Sayın Esad demeyeceğim artık. Esad, Türk hükümetinden tabii ki şikayet edecek. Bu ülkenin ana muhalefet partisi 3 vekilini bu diktatörle, bu zalimle neden görüşmeye yolluyor? Yeri geldiğinde ülkemize saldıran bir rejim var. Türk hükümetini BM'ye şikayet edecekmiş? 250 bin insanı topraklarımızda barındırdığımız için mi şikayet edecek? Soykırım uyguluyor ülkesinde, bunun için mi şikayet edecek bizi? BM'nin asli görevi dünya barışına hizmet etmektir, dünyada savaşlara yandaş olmak değil. Esad bildiğini hangi yoldan yapacaksa yapsın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da. Suriye'deki rejmin zulmünden kaçanlara kapımız açık. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Petras: Eleştirileri hiç bastırmadı

SONRAKİ HABER

Eşitlik, özgürlük ve barış için 8 Marta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...