07 Mart 2013 12:50

Basının bir ‘bombası’ daha elinde patladı

Adana’da öz kardeşi Oktay Pekyen’in aleyhine verdiği beyanlar üzerine bir çok basın kuruluşu tarafından 10 yaşındaki öz yeğenine “Yasak bildiri” dağıttırdığı ve “Canlı bomba yapacağı” şeklinde servis edilen haberlere tepki gösteren Anadolu-Der Başkanı Ahmet Pekyen, ne yeğenine bildiri dağıttırdığını, ne b

Basının bir ‘bombası’ daha elinde patladı
Paylaş

Adana’da henüz küçük yaşlarda atletizm dalında milli takıma seçilerek sayısız madalya sahibi olan ve 1987 yılında Anavatan Partisinin bombalanması olayı ile ilgili gözaltına alınarak ağır işkenceden geçirildikten sonra “öldü” sanılıp hastane morguna kaldırılan ve yaşadığı anlaşılınca da yeniden tedavi altına alınmasına rağmen yüzde 50 engelli kalan Ahmet Pekyen (50), bu kez de “kardeş kurbanı” oldu. 2 Martta bir çok gazete ve televizyona konu olan “Öz yeğenine yasak bildiri dağıttı” ve “Kızımı asla canlı bomba yaptırmam” başlıkları ile servis edilen haber ile adeta hedef haline getirilen Anadolu-Der Başkanı Pekyen, hakkında çıkan haberlere ve habere konu olan kardeşine sert tepki gösterdi. Habere konu olan olayın 31 Ağustos 2012’de tüm Türkiye genelinde başlatılan “Savaş’a hayır barış hemen şimdi” kampanyası çerçevesinde Anadolu Mahallesi’nde bulunan cuma pazarında el bildirisi dağıtan Eğitim Sen’li öğretmenleri takip etmesi sırasında yaşandığını belirtti. Bildiri dağıtımı sırasında kendisinin de fotoğraf çektiğini bu sırada 10 yaşındaki öz yeğeni F.P.’nin yanına gelerek bir öğretmenin koltuğu altındaki bildirilerden bir tanesini zorla çıkarıp bu bildiri ile poz vermek istediğini belirten Pekyen, kendisinin de kırmak istemediği yeğeninin bir kaç kare fotoğrafını çektiğini söyledi.

‘SÖYLEDİKLERİMİ YAZMADILAR’

Çektiği fotoğrafları aynı gün daveti üzerine evine gittiği kardeşi Oktay Pekyen’in ısrarları üzerine evde bulunan bilgisayara yüklediğini belirten Pekyen, “Olay sırasında ne dağıtılan el bildirileri illegaldi ne de illegal olduğu iddia edilen el bildirilerini yeğenimin eline zorla verip fotoğrafını çektim. Tamamen doğallığında gelişen bir durumdu. Karşı çıkmama rağmen yeğenim bana ‘Amca nolur bir fotoğrafımı çek’ dedi. Fakat tek amacı babamdan kalan evin hissesini kimseye vermemek olan kardeşim Oktay böylesi bir iftiraya beni kurban etti. Basına çıkıp benim sözde öz yeğenim F.P.’yi ‘canlı bomba’ yapmak istediğimi ‘yasak bildiri’ dağıtmaya zorladığımı söylemiş. Bu konuyu haberleştiren gazeteciler beni aradı. Yüz yüze görüşelim dedim, kabul etmediler. Telefonda söylediklerimi ise bir kaç cümle ile geçiştirmişler. Ve aslı astarı olmayan bir haberi araştırma gereği duymadan bu denli ağır bir haberi servis ettiler. Oysaki benim ‘canlı bomba’ ile yakından uzaktan hiç bir ilgim alakam olmadığını tekrar tekrar söyledim. Yine çıkan haberler üzerine beni gözaltına alan TEM polisleri de olayın ‘ev meselesi’ olduğunu söyledi. Ki ben emniyetteki ifademin ardından savcılığa dahi çıkarılmadan bırakıldım. Bu da ortaya atılan iddianın ne denli doğru olmadığını tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor” dedi.
Pekyen, “Halen beni bu olayın içine nasıl çekebildiğine anlam veremiyorum. Beni yaptıkları asılsız haberlerle bu duruma düşüren basın-yayın kuruluşları hakkında ve bu habere neden olan kardeşim Oktay Pekyen hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım” dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılavuzluktan öteye geçmiyor

SONRAKİ HABER

Tüm Tekstil-İş'ten örgütlenme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...