07 Mart 2013 12:20

İktisat Kongresi Kocaeli’de

‘Varsayalım ki öğrenciler bir iktisat kongresi düzenliyor...’ sloganıyla yapılan Bağımsız İktisat Kongresinin 11.si bu yıl Kocaeli Üniversitesinde düzenleniyor. Kongreye bu yıl Ankara, İstanbul, Dersim, Isparta, Bolu, Van, Çorum ve İzmir’deki üniversiteler başta olmak üzere 20 üniversiteden 250 öğrenci katılıyor.

İktisat Kongresi Kocaeli’de
Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre salonunda startı verilen kongrede açılış konuşmasını yapan Ekonomi Kulübü Danışmanı Gülten Dursun “Bu kongreyle üniversite öğrencileri sadece alanına yönelik mesleki eğitimini alan bireyler değil de üniversitenin anlamı gereği tartışan, bilim üreten bireyler olduğunu göstereceğiz” dedi. İktisat Bölüm Başkanı Prof. Doktor Yusuf Bayraktutan ise “Organizasyonun tamamıyla öğrencilere ait olduğu kongrenin bu yıl Kocaeli Üniversitesinde yapılmasından gurur duyuyorum” dedi. Rektör Yardımcısı Hasret Çomak da “Özellikle 2008 yılındaki dünya ekonomik krizi sadece bankaların ve özel şirketlerin değil devletlerin de iflas edebileceğini göstermişken iktisat bilim dalının önemi artmıştır. Bu sebeple bu kongre önemli bir etkinliktir” diye konuştu.

Sunumlar ekseninde yeni YÖK yasa tasarısı konuşuldu. ODTÜ Öğrencisi Hürkan Urhan, eğitimin sermaye paralelinde değişim sağladığını ve yeni YÖK yasa tasarısının da bu amaç ile oluşturulmuş olduğunu belirtti. Urhan, “Özgür-alternatif bir üniversite mümkün müdür? Üniversite bileşenlerinden öğrenciler ve öğretim elemanları tartışarak bu sorunun yanıtını verebiliriz. ODTÜ bu irade ile bir forum düzenliyor ve bu konuyu tartışmak için 16 Martta herkesi bu foruma davet ediyorum” dedi. İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Gül Hekim de ‘Kentsel (Rantsal) Dönüşüm’ başlıklı sunumunda uygulamada olan kentsel dönüşüm projelerinin toplumsal hayata önemli etkilerinin olduğunu, evleri yıkılan vatandaşların yıkım süresi boyunca kalacak yerlerinin olmadığı ya da yapılan evlerin maliyetini karşılayamadıkları için kentin dışına itildiklerini belirtti.
(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mart tutanakları açıklanmadı

SONRAKİ HABER

Eleştiri sinemanın vicdanıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...