07 Mart 2013 10:45

Kadın dokunuşuyla güzelleşecek dünya

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası (TYS) Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir bildiri yayınladı. Kıbrıslı Yazar Neşe Yaşın’ın kaleme aldığı bildiri “Günaydın 8 Mart! İyi ki varsın! İyi ki 103 yıl önce Clara Zetkin adındaki cesur kadın, senin özel bir gün olmanı önermiş. İyi ki 8 Mart 1857’de hakları i&

Kadın dokunuşuyla güzelleşecek dünya
Paylaş

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası (TYS) Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir bildiri yayınladı. Kıbrıslı Yazar Neşe Yaşın’ın kaleme aldığı bildiri “Günaydın 8 Mart! İyi ki varsın! İyi ki 103 yıl önce Clara Zetkin adındaki cesur kadın, senin özel bir gün olmanı önermiş. İyi ki 8 Mart 1857’de hakları için mücadele ederken ölen kadın dokuma işçilerinin anısını yaşatmış. Bugün malumu daha yüksek sesle söyleme, dünyanın kadın halinin fotoğrafını çekme, değişimin bir ucundan tutmak için harekete geçme günü…” sözleriyle başlıyor.
Kıbrıslı Şair Yaşın 2013’ün 8 Martı için yazdığı bildiriyi “dünyaya kendini seyredip utançla yüzünü kapatacağı bir ayna tutacağız. Değişim mücadelesi zorunlu, bunu biliyoruz… yine de her geçen gün daha da güzelleşecek dünya, kadınların dokunuşuyla…” sözleriyle bitiriyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart’ta Kadın konulu sergi

SONRAKİ HABER

‘Gizli tanık’ teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...