07 Mart 2013 09:46

DTK, süreci Kürt partileriyle değerlendirdi

DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devlet arasında yürütülen görüşmeler ve sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulunmak üzere Kürt siyasi parti ve çevreleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde konuşan Ahmet Türk, “Kürtler yüzyıldan beri he

DTK, süreci Kürt partileriyle değerlendirdi
Paylaş

‘BÜTÜN KÜRTLER SÜRECİN İÇİNDE OLMALI’

DTK Eş Başkanları ilk olarak Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve KADEP yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Türk, “Yeni bir sürecin içerisine girdik. Süreci çok doğru okumamız lazım. Bu Türk ve Kürt halkının ilişkilerinin yeniden düzenlenmesine yönelik bir süreç. Elbette barışın kolay olmadığını biliyoruz. Ama Ortadoğu’ya, dünyadaki gelişmelere baktığımızda Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’ye de Ortadoğu’ya da istikrar gelmeyeceğini artık herkes görüyor. Tartışılacak, konuşulacak, ortak noktalar bulunacak” dedi. Abdullah Öcalan’ın bütün Kürt partilerinin görüşlerini almak istediğini belirten Türk, “Kürtler, Kürt siyasi partileri hangi parçada olursa olsun, bu stratejik sürecin içinde olmalı. Süreci birlik içinde kucaklamalı” dedi.

‘CHP’NİN DURUMU ÇOK ÜZÜCÜ’

Bundan sonra daha dikkatli olacaklarını ve bu süreci doğru yürüteceklerini söyleyen Türk, “30 yıldan beri insanların yaşamını yitirdiği çok acılı bir süreç yaşadık. Vicdan sahibi herkes bu sürece destek vermeli. CHP çok önemli bir parti. Sürece destek vermesi gerek. Halkların kardeşliğini ve birlikte yaşama arzusunu dile getirmeli. CHP’den beklentimiz budur. Ama bugün görüyoruz ki barışı istemeyenlerin arkasında bir siyaset güdüyor. Sosyal demokratım diyen bir parti açısından gerçekten çok üzücü bir durum. Umut ediyoruz ki akılları başlarına gelir” dedi.

‘5-6 GÜN İÇİNDE EVLERİNDE OLACAKLAR’

Gazetecilerin PKK’nin elindeki askerlerin durumuna ilişkin sorusunu yanıtlayan Türk, “Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. MAZLUMDER, İnsan Hakları Derneği, DTK ve BDP’den arkadaşlarımız gidecekler, onları sağ salim evlerine kavuşturacak. Bu çok kısa bir süre içinde olacak. En fazla 5-6 gün içinde sonlandırılacak” dedi.

DTK Eş Başkanları, DDKD ve KADEP temsilcileriyle basına kapalı gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ÖSP, Azadi İnisiyatifi ve HAK-PAR yetkilileri ile de bir araya geldi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kobe, playoff aşkına!

SONRAKİ HABER

Şaka gibi ‘reform’ paketi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...