07 Mart 2013 09:37

‘Yönetici atamaları bilinçli olarak geciktirildi’

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, birçok ilde sonuçlandırılan sınava dayalı yönetici atamalarının Zonguldak’ta bilinçli olarak geciktirildiğini bildirdi. Akyol, önceki atama yönetmeliğinde belirtilen, ‘sınava dayalı atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır’ hükmünün atamadan sorumlu

‘Yönetici atamaları bilinçli olarak geciktirildi’
Paylaş

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, birçok ilde sonuçlandırılan sınava dayalı yönetici atamalarının Zonguldak’ta bilinçli olarak geciktirildiğini bildirdi. Akyol, önceki atama yönetmeliğinde belirtilen, ‘sınava dayalı atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır’ hükmünün atamadan sorumlu Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünce ihlal edildiğini vurgulayarak, “Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü bilinçli olarak geciktirdiği ve sendikamızın oluşturduğu kamuoyu baskısı sonucu 15 Şubat 2013 tarihinde zoraki olarak duyuruya çıkardığı sınava dayalı atama iş ve işlemlerini yeni yönetmeliği gerekçe göstererek 28 Şubat 2013 tarihinde iptal etti. Bu durum hukuki değildir. 26 Şubat 2013 tarihinden itibaren yönetici adayları tercihte bulunmuşlar ve bu başvurular İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kabul edilmiştir. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünün eski yönetmeliğe göre atama işlemlerini sonuçlandırması gerekmektedir. Atama yönetmeliği yasal süreç içinde uygulanmayarak  sınav kazanmış yönetici adayları mağdur edilmiştir. Var olan bir yönetmelikteki bir hükmü uygulamayarak, ‘Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle ihmal ve geciktirme göstererek,  kişilerin mağduriyetine neden olunmasıyla’  TCK’nin ‘Görevi Kötüye Kullanma’ başlıklı 257’nci maddesinin 1. ve 2. Maddelerinde belirtildiği gibi görev suçu işlenmiştir” dedi.
Yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin ayrımcı ve kayırmacı olduğunu vurgulayan Akyol, “Eğitim emekçilerinin haklarının korunması konusunda yasal ve meşru her türlü mücadele ile çözümsüzlükten yarar sağlanmasına dur diyeceğiz. Eğitim Sen olarak süreci büyük bir titizlikle yakından takip ettiğimizi, yönetici adaylarına her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyoruz.” dedi. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik maaşına başvuru arttı

SONRAKİ HABER

‘KCK’ davasında iddianameler okundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...