07 Mart 2013 09:34

Gökçek, Ankara’yı yönetmeye layık değil

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Hacı Bayram’daki çalışmaları yerinde görmek için yaptığı  inceleme  gezisinde, çalışma sahasındaki Başkent Kıraathane kirişinin koparak kıraathanede oturanların üzerine düşmesine tanık olmuştu. Şube Başkanı Ali Hakkan, yaşanan olayla ilgili bilgi almak istedikleri Büyükşehir Bele

Gökçek, Ankara’yı yönetmeye layık değil
Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Hacı Bayram çevresindeki çalışmaları ve Melih Gökçek’in konuyla ilgili cevabını, yaptığı basın toplantısıyla değerlendirdi. Bölgede yapılan çalışmalar ve yaşanan olayla ilgili bilgi almak için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Dükkanlar işletilirken iş makineleri çalışıyor, acilen önlem alınması gerekiyor ve insanların can güvenliği risk altında. Koruma kurulu yetkilisi yok, arkeolojik alanda çalışıyorlar bir arkeolog yok, bu alanda ne yapıyorsunuz?​” sorusunu sordu. Hakkan, Gökçek’in “Hizmetin sırf sizin anlamanız için, özel dizayn edilmesi söz konusu değildir. Can güvenliği konusu bizim sorumluluğumuzdadır. Aklı kendinize verin. Çalışma yerinde kimin görevli olacağını biz tayin ederiz. Bu çalışmanın dayanağı yasalardır” cevabını verdiğini belirtti. Gökçek’in cevabını ve üslubunu eleştiren Hakkan, “Bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz, kendileri de biliyor” dedi. Bunun bir  hakaret ve  küfür olduğunu söyleyen Hakkan bu üslubun bir resmi bir kurumun başkanına yakışmadığını ifade etti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan da Hacı Bayram’daki yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak için sadece Büyükşehir Belediyesi değil, Kültür Bakanlığına ve Ankara Valiliğine de aynı yazıyı gönderdiklerini söyledi. Candan, “Büyük harfle İnternet’te birisine mesaj yazarsanız küfür anlamına gelir. Resmi yazıda büyük harfleri ilk kez görüyoruz. Hepimiz Gökçek’in üslupsuzluğunu İnternet üzerinden herkese hakaretler eden yaklaşımını biliyoruz. Bu kenti yönetmeye layık olmadığını da hepimiz biliyoruz” dedi. Candan, konuyu İçişleri Bakanlığına taşıyacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Psikologlar bağımsız bir meslek yasası istiyor

SONRAKİ HABER

Nusaybin Belediyesinde TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...