07 Mart 2013 09:28

Ekolojik yıkıma karşı direniş de büyüyor

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) geçtiğimiz günlerde yaptığı 6. kurultayının sonuç bildirgesini açıkladı. İzmir Tabip Odasında gerçekleştirilen basın toplantısında sonuç bildirgesini okuyan platformun yeni eş dönem sözcülerinden Burçak Karaman Uysal, EGEÇEP’in 6. kurultayında

Ekolojik yıkıma karşı direniş de büyüyor
Paylaş

‘YALNIZ EFE’ İLE DAYANIŞMA KAMPANYASI

Platformun diğer Eş Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ali Osman Karababa, İzmir’in içme suyunu sağlayan barajların havzasında altın madeni işleten şirketlere, arazilerini satmayan tek Efemçukuru Köylüsü Ahmet Karaçam’ın yaşadığı sıkıntıları aktararak, “Önümüzdeki günlerde hem Ahmet Karaçam’la dayanışma hem de Efemçukuru’ndaki tehdidi yeniden gündeme taşımak için bir kampanya başlatacağız” dedi. Karababa, Ahmet Karaçam’ın sularının kesik olmasına, askerdeki oğluna para gönderememesine ve yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen altın madeninin milyon lirayı aşan tekliflerini reddettiğini belirtti.


EGEÇEP 6. KURULTAYINDA ALINAN BAZI KARARLAR

- “Enerji”, “Ekolojinin siyaseti” ve “Aliağa kaynaklı çevre kirliliğinin İzmir’e etkileri” konularında çalıştaylar gerçekleştirilecek.
İzmir’in ‘herkes için sağlık’ teması ile aday olduğu EXPO 2020 çalışmaları ile ilgili, kentteki çevre kaynaklı sorunlara dikkat çekilerek, çalışmalar yapılması.


EGEÇEP’İN YENİ YÜRÜTME KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Burçak Karaman Uysal (Eş Dönem Sözcüsü)
Prof. Dr. Ali Osman Karababa (Eş Dönem Sözcüsü)
Hülya Yılmaz (Sayman)
Av. Berrin Esin Kaya
Özer Akdemir
Nihal Sarıpınar
Erhan İçöz
Cezmi Tomrukçu
Turgut İnel
Ramazan Karakaya (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sen misin depremzedeye yardım eden!

SONRAKİ HABER

Halk Cephesi açlık grevine başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...