07 Mart 2013 13:53

Erdoğan: 3 çocuğu sorun etmeyin, yapın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kadın Emeği Buluşması”nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin yaptığı konuşmada kadın olmayı anneliğe indirgerken, “Ben en az 3 çocuktan yanayım. Onu da söyleyeyim. Bunu sorun haline getirmeyin. Bu, başarılması gereken, övünülmesi gereken bir şeydir” dedi.

Erdoğan: 3 çocuğu sorun etmeyin, yapın!
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Otel'de Hak-İş Konfederasyonu'nun düzenlediği "Kadın Emeği Buluşması" etkinliğine katılarak burada konuşma yaptı. Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Siirt’te şölen havasında kutlayacaklarını belirterek, ‘Cennet annelerin ayağı altında. Kadından sonra bir irtifa var, yükseliş var. Anne olmanın kadınlıkta farklı yeri var. Dinimizde ayağının altı öpülesi annedir. Ben o annelerin ayağının altını öptüm, öpüyorum” diye konuştu.

Erdoğan, esnek çalışma saatlerine ilişkin çalışma yürüttüklerini ileri sürerek, bunun da anneliği rahatlatacağını savundu. Konuşmasında “3 çocuk” ısrarını yineleyen Erdoğan, “Ben en az 3 çocuktan yanayım. Onu da söyleyeyim. Bunu sorun haline getirmeyin. Bu, başarılması gereken, övünülmesi gereken bir şeydir” diye konuştu.

Erdoğan, kadın mücadelesini görmezden gelerek, kadınların siyasette ön saflarda yer almasını kendisinin başarısı olduğunu ileri sürdü.  (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Korgeneral İyigün tutuklandı

SONRAKİ HABER

Sen misin depremzedeye yardım eden!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...