06 Mart 2013 14:47

AKP’li başkandan HES isyanı

Rize’nin İkizdere ilçesi AKP’li Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu HES’lere isyan etti. 32 HES projesinin hayata geçirileceği İkizdere Vadisi’nde doğal yaşamın göz göre göre yok olması, faaliyete geçen HES’lerin dereye yeterince can suyu bırakmaması AKP’li başkanın bile tepkisine neden oldu.AKP Hük

AKP’li başkandan HES isyanı
Paylaş
Gençağa Karafazlı

AKP Hükümetinin enerji politikalarının önemli bir bileşeni hidroelektrik santraller (HES)... HES’lere karşı köylüler ve çevreciler büyük tepki gösterirken AKP’li bakan ve yöneticilerse her fırsatta HES karşıtlarını hedef alan açıklamalar yapıyordu.

ÇOK BÜYÜK ZARAR

İkizdere Deresi Vadisi’ndeki bölge halkının tepkilerini haklı bulan İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ise, 1-2 megawattlık küçük HES projelerinin vadiye çok büyük zararlar verdiğini, Sanko ve Adalı Holding’e ait HES santrallerinin dereye bıraktığı can suyunun yetersiz olduğunu, bu gidişle vadinin tamamen yok olacağını söyledi.

Köseoğlu şunları ifade etti: “Daha fazla su bırakılması gerektiğini defalarca söyledik. İnşallah hataların önemli bir bölümünden geri dönülür. Böylece vadide yaşam devam eder. En önemli sorun can suyu meselesidir. Dere yataklarına yeterli miktarda su bırakılmadığını iddia ediyoruz. Bu isteğimiz gerçekleşene kadar bu talebimizi dile getirmeyi sürdüreceğiz. Bakanımız meseleye olumlu yaklaştı ve bu tür küçük HES projelerinden vazgeçilebileceği sinyallerini verdi.”


BİR VADİYE 32 HES

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 22 Ekim 2010 tarihinde doğal sit alanı ilan edilen İkizdere vadisinde yapımı tamamlanan hidroelektrik santrallerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Son verilere göre 32 HES projesinin yapımının planlandığı 78 kilometrelik vadide, bugüne kadar 4 santral faaliyete geçti. (Trabzon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savaşa Karşı Kadın Girişimi kuruldu

SONRAKİ HABER

Şahin’i öldürenler sanık değil tanık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...