06 Mart 2013 14:44

Savaşa Karşı Kadın Girişimi kuruldu

İzmir’de çeşitli kadın örgütleri, kitle örgütleri ve siyasi partilerden kadınların bir araya gelerek oluşturduğu Savaşa Karşı İzmir Kadın Girişimi, basın toplantısı ve forum düzenledi.Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Girişim basına tanıtıldı. Girişim adına basın

Savaşa Karşı Kadın Girişimi kuruldu
Paylaş

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Girişim basına tanıtıldı. Girişim adına basın metnini okuyan Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç, etnik, dini ve sınıfsal farklılıklarını gözeterek, ortak paydaları etrafında savaşa karşı güçlerini birleştirdiklerini dile getirdi. Dinç, “Biz kadınlar yolumuz ne kadar zor ve çetin olursa olsun ‘savaşa hayır, barışa evet’ diyerek mücadelemizi yükseltecek, bütün kadınların sesi ve isyanı olmaya çalışacağız” dedi.

BİRLİKTE İNŞA EDİLMELİ

Girişimde yer alan Şair ve Yazar Asuman Susam da, “Özellikle savaşı besleme arzusunda olan ve savaştan beslenen bütün ideolojik görüşler totaliter yapıları için bu söylemlere ihtiyaç duyarlar. Bu söylemler biz farkında olmadan ilkokuldan itibaren normalleştiğimiz toplumsal kurumların bütününde bize yurttaşlık bilinci içerisinde verilirler” diye konuştu. Değişik kesimlerden çok sayıda kadının söz aldığı toplantıda, kadınlar savaşa neden karşı olunması gerektiği konusundaki görüşlerini paylaşarak, yapılabilecek çalışmalara dair çeşitli önerilerde bulundular.


‘BU SAVAŞ EKMEĞİMİZİ DE KİRLETİYOR’

Nefise Selçuk: Eşimin ve çocuğumun böyle bir savaşta öldürmesini ve ölmesini istemiyorum. Bizim savaşımız ekmek savaşı ve emeğin savaşı olmalı. Bunu da ancak kadınlar olarak biz yapabiliriz.  
Meryem Gülbudak: Savaş can alma ve can verme gibi insanlığın yaşadığı en dehşet verici olay. Ülkemizde de yaşanan kirli bir iç savaş var. Bu savaş hepimizin evine, sofrasına, ekmeğine yansıyor. Suriye savaşı önümüzde somut bir örnek. Mültecilerin çektikleri gözümüzün önünde, kim günlerce bir çadırda güvencesiz ve sağlıksız yaşamak ister?
Şenay Tavuz: İlk elden barış görüşmeleri sürecine damga vurmak gerekir. Mahallelerde toplantılar ve atölye tarzı çalışmalar yapılabilir.  (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Nezihe Muhiddin’e mektup

SONRAKİ HABER

AKP’li başkandan HES isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa