28 Nisan 2011 08:03

Mahkemeden Mumia Abu Jamal için iyi haber

1982 yılında bir polisi öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan insan hakları savunucusu gazeteci-yazar Mumia Abu Jamal’in yeniden yargılanmasının önü açıldı. Philadelphia Temyiz Mahkemesi, geçtiğimiz Salı günü oy birliğiyle, Mumia Abu Jamal’in idam cezasına çarpt

Mahkemeden Mumia Abu Jamal için iyi haber
Paylaş

Philadelphia Temyiz Mahmekesi’nin vermiş olduğu bu yeni karar üzerine yetkili mahkemenin 18 gün içinde toplanarak davayı görüşmesi gerekiyor. Yetkili mahkemenin Mumia’yı yeniden yargılaması ya da dinlemeden ömür boyu hapis cezasına çarptırması bekleniyor.

Mart 2008’de de Federal Yargıç William John, idam kararına karşı bir karar vererek, yetkili mahkemeden davayı yeniden ele alması yönünde bir karar vermişti. Ancak bu karara hemen itiraz edilmişti.

Mumia’nın özgürlüğü için yıllardır mücadele eden insan haklar örgütleri ve avukatlar, Philadelphia Temyiz Mahkemesi’nin kararını “hatanın düzeltilmesi için önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

Beyaz polis memuru Daniel Faulkner’i öldürmekle suçlanan Mumia Abu Jamal hakkında verilen idam kararının hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunulmuş, ancak dünya çapında yapılan protestolar üzerine geri adım atılmıştı.

Tek kişilik hücrede idam edilmek üzere tutulan Mumia Abu Jamal’in “içeriden” yazdığı haftalık makaleler aralarında Evrensel’in de olduğu pek çok ve gazete ve dergide yayınlanıyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay’a yeni Başsavcı yakında!

SONRAKİ HABER

Şeker’in cenazesi Bismil’de toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...