06 Mart 2013 14:10

Akhisar 8 Mart’a hazırlanıyor

Manisa Akhisar’da 8 Mart için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Akhisarlı kadınlar, KESK bileşenleri ve Değişim Tiyatrosunun desteğiyle 9 Mart’ta Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu’nda yapılacak etkinlik için komisyonlar kuruldu. Komisyonlar, köy ve mahallelerde kapı kapı gezerek hem 8 Mart’ı anlatıy

Akhisar 8 Mart’a hazırlanıyor
Paylaş
Uygar Elmas

SERBEST KÜRSÜ OLACAK

Nergiz Tosuner, çok sayıda kadınla yüz yüze geldiklerini, yapacakları etkinlikte serbest kürsü oluşturarak kadınların kendi sorunlarını dile getireceklerini ifade etti. Tosuner, “Çalışan kadınlar olarak yükümüz, sorunlarımız çok daha fazla. En büyük problemimiz kreş meselesi. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Gecenin hazırlıklarını asıl olarak emekçi kadınların yoğun olarak yaşadıkları mahallelerde sürdürdüklerini söyleyen Burcu Dikilikaya, “Özellikle zeytin işletmelerinde, penye atölyelerinde, komşu ilçe olan Gördes’te çevre mücadelesi yürüten kadınlarla ve toplum tarafından en fazla dışlanan roman kadınlar arasında yoğunlaştık” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DE ÇALIŞIYOR

Bu kesimler arasında kadınların yaşadıkları sorunları ele alan anket çalışması yaptıklarını ifade eden Dikilikaya, “Bu kapsamda 2 bin 200 kadınla görüştük. Gerçekten çok zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadınlar var. Sigortasız ve esnek çalışma, çalışan kadınlar arasında çok yaygın. Bir de en önemli sıkıntılardan bir tanesi maruz kaldıkları şiddet. Buna karşı ne yapacaklarını bilmiyorlar” dedi. Yasemin Çelik ise ilk kez böyle bir çalışmanın içinde yer aldığını belirtti. Hem işte hem evde bütün yükün kadınlarda olduğunu söyleyen Çelik, bunun artık değişmesi gerektiğini dile getirdi. Etkinlikte sahneye konulacak olan skeçlerde görev alan kızının çalışmalarını izlemek için provaların yapıldığı salona gelen ev kadını Zuhal Ermi, kızının böyle bir çalışmanın içinde yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zeka değil demokrasi özrü!

SONRAKİ HABER

8 Mart’ta direniş çadırında...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...