06 Mart 2013 13:23

‘Daha iyi olan takım kaybetti’

Maç 11’e 11 oynanırken, maçın ve taktik savaşın galibi Alex Ferguson’du ancak 56.dakikada Nani’nin oyundan atılması her şeyi değiştirdi. Şampiyonlar Ligi 2.turunda 1-1’in rövanşında Old Trafford’da karşı karşıya gelen Manchester United-Real Madrid maçının kazananı 2-1’le İspanyol ekibi oldu. Maç sonrası Al

‘Daha iyi olan takım kaybetti’
Paylaş

Maça Wayne Rooney ve Shinji Kagawa’nın yerine kanatlara Nani(sol) ve Giggs’i(sağ) yerleştirerek başlayan Alex Ferguson, takımı 10 kişi yenik duruma düşene kadar bütün taktik hamlelerinde Mourinho’ya üstünlük kurdu. İlk maçta Rooney’nin defansif olarak etkisizliğini kariyerindeki bininci maça çıkan Giggs’in disipliniyle değiştirme kararı alan Ferguson hem bu hem de Xabi Alonso’yu Welbeck’in presiyle bunaltma stratejisinde başarılı oldu. Real’in zayıf karnı olan sağ bek bölgesinde Arbeloa’ya da Nani-Evra ikilisiyle saldıran Manchester United, 48.dakikada Nani’nin ortasında Sergio Ramos’un ters vuruşuyla 1-0 öne geçti.

KIRMIZI KART DOĞRU MUYDU?

56.dakikada yaşananlarsa maçın kaderini belirledi. İngiltere tarihinin en iyi hakemlerinden Graham Poll, Cüneyt Çakır’ın kırmızı kart kararını Daily Mail’da şöyle değerlendirdi: “Nani’nin ayağı fazla kalktı ama gözleri toptaydı. Tehlikeli bir hareketti ama kırmızı kart biraz ağırdı. Çakır, Nani yerde yatarken başında beklemeyi tercih etti. En iyi hakemlerin sürprizlerden kaçındığı söylenir ancak anlaşılan Çakır öyle düşünmüyor. Nani ayağa kalkınca gösterdiği kırmızı kart tüm Old Trafford’u şok etti.”
Öte yandan belirtmek gerek ki Cüneyt Çakır’ın kararını “doğru” olarak yorumlayanlar da var, örneğin Manchester United’ın eski kaptanı Roy Keane bunlardan biriydi.

SON 30’DA JOSE MOURINHO SAHNE ALDI

Nani’nin kırmızı kartı sonrası doğru taktik hamleleri yapansa Jose Mourinho’ydu. Luka Modric, Arbeloa’nın yerine oyuna girdi. Sami Khedira,  daha ofansif bir sağ bek olarak işlev görürken, 10 kişilik MANU, artık Xabi Alonso’yu da baskılayamaz oldu. United’ın bu baskı sonrası çökmesi an meselesiydi. 66’da Luka Modric ceza sahası dışından nefis bir gole imza attı. 69’da da Higuain’in içeriye çevirdiği topta Cristiano Ronaldo skoru belirledi. Eski takımına karşı oynayan Ronaldo, gol sonrası bir sevinç gösterisi yapmadı.

Maç sonrası Ronaldo’yu değerlendiren Jose Mourinho , “Mental olarak onun için hiç de kolay değil. Ben de ayrıldıktan sonra Stamford Bridge’de Porto’da maçlara çıktım. Bu hissi biliyorum” dedi. Mourinho, Alex Ferguson için de “O en iyisi. Ben ya da siz onun taktiksel hamlelerini sorgulayabilecek seviyede değiliz. Takımını çok iyi hazırlamıştı” yorumunda bulundu. Ancak manşetlik sözlerini sona sakladı: “İyi olan takım kaybetti.”


POLL: ASIL RAFAEL ATILMALIYDI

Graham Poll, UEFA seminerlerinde oyuncuların korunması konusuna gösterilen özel ilgi sonrası bu tip kararların çok da şaşırtıcı olmadığını söylüyor. İlk yarı boyunca Çakır’ın kusursuz bir performans gösterdiğini dile getiren eski FIFA kokartlı hakem, kırmızı karttan çok Çakır’ın daha sonra yaptığı 2 hataya dikkat çekiyor. Biri Rio Ferdinand’ın Çakır’ı alkışlaması sonrası kart görmemesi. Diğeriyse Nani’nin kırmızı kartından birkaç dakika sonra Higuain’in kafasında Rafael’in topa elle müdahalesine verilmeyen penaltı ve kırmızı kart!


DORTMUND TURLADI

Borussia Dortmund-Shakhtar Donetsk eşleşmesinde ise son sözü Westfahlen’in gücü söyledi. 2-2’nin rövanşında Dortmund, Donetsk’i 3-0’la geçti. Bundesliga şampiyonunun gollerini 31.dakikada Santana Felipe Augusto, 37’de Mario Götze, 59’da Jakub Blaszczykowski kaydetti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da 8 Mart etkinlikleri devam ediyor

SONRAKİ HABER

Köpek balığı nesli tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...