28 Nisan 2011 07:46

Yargıtay’a yeni Başsavcı yakında!

Görev süresi 21 Mayıs’ta sona erecek olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın yerine Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda aday belirleme seçimi yapıldı.Seçim sonucunda Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Erbil 283, 6. Ceza Dairesi Başkanı Celal Altunkaynak 139, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyes

Yargıtay’a yeni Başsavcı yakında!
Paylaş

Görev süresi 21 Mayıs’ta sona erecek olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın yerine Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda aday belirleme seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Erbil 283, 6. Ceza Dairesi Başkanı Celal Altunkaynak 139, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Erdal Gökçen 130, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Hakkı Manav 126 ve 12. Hukuk Dairesi Üyesi Lütfi Tombaloğlu da 10 oy aldı.

2 BOŞ 1 GEÇERSİZ OY ÇIKTI

Seçim sonucu, Yargıtay Birinci Başkanlığı’nca sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunuldu. Cumhurbaşkanı Gül, 15 gün içinde gösterilen adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek. Gül, sıralayama ve aldıkları oy miktarına bakmadan sunulan beş adaydan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçebiliyor.

Yeni seçilecek Başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, 21 Mayıs 2007’de Başsavcılığa seçilmişti. Dört yıllık görev süresi dolan Yalçınkaya’nın yaş haddinden emekliye ayrılması için 4 yılı daha bulunuyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ücretli öğretmen soba zehirlenmesinden öldü

SONRAKİ HABER

Mahkemeden Mumia Abu Jamal için iyi haber

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...