06 Mart 2013 12:48

Gültepe'de okul boykotuna tekbirli saldırı

Gültepe İlköğretim Okulu'nun imam hatip lisesine dönüştürülmesine tepki göstermek amacı ile okul önünde boykot gerçekleştiren öğrenci velileri, bir grubun saldırısına uğradı.Kağıthane'de bulunan Gültepe İlköğretim Okulu'nun imam hatip lisesine çevrilmesine karşı çıkan öğren

Gültepe'de okul boykotuna tekbirli saldırı
Paylaş


Kağıthane'de bulunan Gültepe İlköğretim Okulu'nun imam hatip lisesine çevrilmesine karşı çıkan öğrenciler ve velileri ile Halkevi üyeleri, okul önünde boykot yaparken bir grubun saldırısına uğradı. Gerçekleştirilen saldırıda 5 kişi yaralanırken, görgü tanıkları saldırıda sopa kullanıldığını belirtti. Öte yandan kendilerine sorulmadan bu kararın alınmasına tepki gösteren ve gün boyu okulun önünde bekleyen okul aile birliği üyelerinden Şerife Akyürek, okul boykotunun ardından bir grubun kendilerine ve çocuklara saldırdığını belirterek, "Çocuklar darp edildi. Karakola gidip şikayette bulunacağız. Demokratik hakkımızı kullanmak isterken saldırıya uğradık" diye konuştu. Bir diğer öğrenci velisi Nurgül Konca ise eski okullarının yıkıldığını ve Gültepe İlköğretim Okulu yapılana kadar bir takım zorluklar yaşadıklarını söyleyerek, "Bir ay olmadı bu okula geleli. Biz okulumuzu geri istiyoruz. Herkes imam hatip okumak zorunda değil. Herkes imam hatip okursa kimse meslek sahibi olmaz. Biz imam hatip istemiyoruz" dedi.

Öte yandan saldırı sırasında okulun önünde olan Halkevi üyesi Burçin Şimşek okulun imam hatibe çevrilmesi durumunda birçok öğrencinin mağdur olacağını ifade ederek, konuya ilişkin tepkilerini göstermek için bir günlük boykot kararı aldıklarını ve saldırıya uğradıklarını söyledi. Şimşek, Çarşamba günü alınan boykot kararı için velilerle birlikte okul önüne geldiklerini ve velilerin çocuklarını okula göndermediklerini söyleyerek, "Bu sabah saat sekiz buçukta velilerle birlikte okul önünde bir araya geldik. Veliler çocuklarını derse göndermedi. O sırada 5-6 kişilik gerici faşist grup geldi, 'burası imam hatip olacak siz neden karşı çıkıyorsunuz' diye tehditler savurdu. Oradaki velilerin tepkisiyle geri çekildiler. Karşı yola geçtiler. Biz de ilerleyen saatlerde basın açıklaması yapmak için duyuru yaptık. Onlar karşı yoldan laf atarak tekbirlerle sataşmaya başladılar. Bunun üzerine de saldırdılar. Önde bulunanlara çoluk çocuk kadın hiç bir şey dinlemeden saldırdılar. 5 kişi hastanede ve rapor alıyor. Yaşlı bir abimiz by-passlı. Onun durumu belli değil" dedi. Saldırılara ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Şimşek, "Veliler saldırılara karşı boyun eğmeyeceklerini söylüyorlar. Okulumuzu kazanmak için ne gerekirse onu yapacağız diyorlar" dedi.

Gültepe Polis Karakolu'na giderek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunan Ulvi Kodaman ise, saldırıyı gerçekleştirenlerin öğrenci velisi olmadığını söyledi. Kodaman saldırıya ilişkin, "İnsanları saldırarak sindireceklerini sanıyorlar. Biz 12 Eylül'den sinmedik bunlarla mı sineceğiz" dedi. Saldırganların ellerindeki sopaların uçlarında çivilerin olduğunu söyleyen Kodaman, "Okulumuzun imam hatip olmasını istemiyoruz bize sormadan kafalarına göre imam hatibe çeviriyorlar. Kafalarına göre bu kararı veriyorlar. Buraya gelecek vatandaşa soracak vatandaşa sormadan kim onlar. Dingonun ahırı mı burası. Ondan sonra demokrasi kavalı çal dursun" diye konuştu.

Saldırıya uğrayanlar açıklamaların ardından Gültepe Polis Karakolu'na geçerek şikayette bulundu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir zeytin ağacıyım 1650 yaşında

SONRAKİ HABER

Mısır Çarşısı kararına mahkeme başkanından itiraz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...