06 Mart 2013 12:34

Türkiye’nin illeri kirli!

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun Türkiye’de çevre kirliliğinin boyutları ve bölgelere göre dağılımı hakkında verdiği soru önergesine verilen cevapta çarpıcı sonuçlar yer aldı. Türkiye’de kirlilikten etkilenmeyen il bulunmuyor ve su kirliliğinin en fazla olduğu Karaman’da ise hiçbir

Türkiye’nin illeri kirli!
Paylaş

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun Türkiye’de çevre kirliliğinin boyutları ve bölgelere göre dağılımı hakkında verdiği soru önergesine verilen cevapta çarpıcı sonuçlar yer aldı. Türkiye’de kirlilikten etkilenmeyen il bulunmuyor ve su kirliliğinin en fazla olduğu Karaman’da ise hiçbir cezai yaptırım uygulanmamış.
Önergeye bakanlığın cevabında Türkiye’nin tamamının kirlilik ile çevrelendiği ortaya çıktı. 33 ilde hava, 23 ilde atıklar, 22 ilde ise su kirliliği var. Diğer bazı iller ise toprak, gürültü ve doğal çevrenin tahribatı gibi nedenlerden dolayı kirlendi.
Hava kirliliğinin devamlılık arz etmesindeki en büyük etkenlerinin başında toplumdaki bilinç eksikliği gösterilirken, mali imkansızlıklar, yeterli denetimin yapılamaması ve kaliteli yakıt teminindeki zorluklar gibi gerekçeler de sıralandı.

İLLERE GÖRE KİRLİLİK

Hava kirliliğinin sebepleri ise illere göre şöyle sıralandı: 56 ilde evsel ısınma, 7 ilde (Antalya, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Mersin, Niğde ve Urfa) meteorolojik faktörler, 6 ilde (Bursa, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kocaeli ve Karabük) sanayi atıkları, 6 ilde (Çorum, Elazığ, Konya, Tokat, Iğdır ve Osmaniye) topografik faktörler, 4 ilde (Ankara, Malatya, Ordu ve Sakarya) trafik. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bebek gezegen’ bulundu

SONRAKİ HABER

Bir zeytin ağacıyım 1650 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...