06 Mart 2013 11:21

Erdoğan ile Kavlak'ın 'taşeron' polemiği

Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı’nda konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Başbakanın taşeron çalışmaya son vermesini isteyerek, “Taşeron çalışma işçi için ölüm anlamına gelir, Eti Bakır’da, Kozlu’da bunları yaşayarak gördük. Taşero

Erdoğan ile Kavlak'ın 'taşeron' polemiği
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise “Taşeronluk durup dururken çıkmış bir şey değildir. Taşeronluk bizim gündemimizde yoktu. Sendikalar gündemimize getirdi. Sen böyle diyorsan ben de bunu açıklamak zorundayım” diye yanıt verdi.

Pevrul Kavlak, “Otomotiv sektöründe işçi ücretleri ortalama 1300 ile 1400 arasında. Bu düşüşün iki nedeni var. Birisi sirkülasyonun çok olması bir diğeri de enflasyon rakamları. Tüketim maddeleri yerine sepetin içine konanlar yüzünde enflasyon rakamları düşük çıkıyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Kavlak’a verdiği yanıt da ilginç oldu; “İşveren olmadan işçi, işçi olamadan işveren olamaz. Fabrika kapandığı zaman işçilerin maaşlarını ve tazminatlarını nasıl alacağız? Ben merak ediyorum siz de patronsunuz, Türk Metal’de çalışanların ortalama maaşı acaba ne kadar?​”

Erdoğan, “İşçi kardeşlerimin kıdem tazminatı konusunda hiçbir kaygı taşımamasını sizlerden rica ediyorum. Kıdem tazminatıyla ilgili olan her şey spekülasyondur” ifadelerini kullandı.


KÜRT KADINLARININ ACISINI GÖRMEDİ

Ülkenin tüm kadınları dur derse ‘terörün’ biteceğini söyleyen Başbakan, analar için mücadeleye devam edeceğini söyledi. Ancak Başbakan şehit analarının gözyaşlarını dindireceğini söylerken, Kürt kadınlarının acısını ve göz yaşını görmezden geldi. ‘Biz şehitler görmek istemiyoruz’ ifadesinin yanlış bir ifade olduğunu iddia eden Başbakan “Biz git oğlum git ya gazi ol ya şehit ninnileriyle büyüdük” diye konuştu. “Şehitliği adeta küçümsemek gibi bir yaklaşım asla bize yakışmaz. Gazilik, şehitlik yüce unvandır. Şehitler ölmez” diyen Erdoğan, yine tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet söylemlerini de devam ettirdi.
Yasal düzenlemelerle kadına pozitif ayrımcılığın önünü açtıklarını öne süren Başbakan, “Şiddet kime olursa olsun her türlüsünü kınıyor, lanetliyoruz. Fakat kadına çocuğa yapılmış şiddet bizzat bize ve medeniyetimize yapılmış bir saldırıdır. Kadına yönelik şiddete müsamaha göstermeyiz “diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Uludere raporu hükümeti ve askeri aklıyor

SONRAKİ HABER

Ankara’da yerel kutlamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...