06 Mart 2013 10:35

Görmezden gelinen kadınların filmleri

11. ULUSLARARASI Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 15-23 Martta İstanbul’da başlıyor. Ekip dün akşam yaptığı basın toplantısıyla festival programını açıkladı. Festival bu yılın tüm filmlerini “Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen t&

Görmezden gelinen kadınların filmleri
Paylaş

11. ULUSLARARASI Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 15-23 Martta İstanbul’da başlıyor. Ekip dün akşam yaptığı basın toplantısıyla festival programını açıkladı. Festival bu yılın tüm filmlerini “Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara” ithaf ediyor.
19 ülkeden kadınları ve filmlerinin ağırlanacağı söylenen festivalde, Kadınların Sineması Bölümü, Cins-iyet-ler Bölümü, Doris Dörrie Toplu Gösterimi, Women Make Movies Seçkisi gibi ayrı bölümler yer alıyor.
Kadınların Sineması Bölümünde yer alacak filmler arasında Hatice Kamer’den ‘Annemin Pusulası’, Müjde Arslan’dan ‘Ben Uçtum Sen Kaldın’, Zara Zandieh’ten ‘Ava’dan Kestiler’, María Giráldez-Miguel Provencio’dan ‘Can Yelekleri Koltukların Altında’ gibi Türkiye’den ve farklı ülkelerden gelen filmler yer alıyor.
Women Make Movies Seçkisinde ise Abby Moser’den ‘Aşk ve Devrim’/Grrrl Love and Revolution, Michèle Midori Fillion’dan Kadınlara İş Yok/No Job For a Woman ve Deepa Dhanraj’dan Kadınların Adaleti/Invoking Justice gibi festival boyunca izleyici ile buluşacak.
Festival kapsamında pek çok söyleşi, atölye çalışması ve panelde gerçekleşecek. Genevieve Sellier ile 18 Martta yapılacak söyleşi ise saat 17.00’de Fransız Kültür Merkezinde.
Festival etkinliklerin ardından 5. Altın Bamya Ödülleri’ni verdikten sonra 30-31 Martta İzmir, 6-7 Nisanda Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te izleyicilerle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TYS 8 Mart’ı kutluyor

SONRAKİ HABER

Alternatif bir tarih yazımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...