06 Mart 2013 10:35

PEN Şiir Ödülü Eray Canberk’in

PEN 2013 Şiir Ödülü Usta Şair Eray Canberk’e verildi. Edebiyat dünyasına çevirmen, antolojist ve yayıncı olarak da önemli katkılarda bulunan Canberk, zarif, yalın, zengin ve güçlü bir şiir dünyasına sahip bir yazar olarak nitelendiriliyor.Ödül Töreni 21 Mart Dünya Şiir Günü 19.00-20.30 saatler

PEN Şiir Ödülü Eray Canberk’in
Paylaş

PEN 2013 Şiir Ödülü Usta Şair Eray Canberk’e verildi. Edebiyat dünyasına çevirmen, antolojist ve yayıncı olarak da önemli katkılarda bulunan Canberk, zarif, yalın, zengin ve güçlü bir şiir dünyasına sahip bir yazar olarak nitelendiriliyor.
Ödül Töreni 21 Mart Dünya Şiir Günü 19.00-20.30 saatleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi salonunda yapılacak. Yeşim Ağaoğlu’nun düzenlediği ve Gülsen Tuncer’in sunacağı etkinlik Fransız Kültür Müdürü Bérénice Gulmann ile PEN İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan’ın sözleri ile başlayacak. Canberk’in şiirlerinin yanı sıra Yunus Emre, Paul Verlaine, Edip Cansever ve Arjen Arî’den şiirler seslendirilecek.
BESAM Başkanı Prof. Dr. Esen Arslandoğan “Telif Hakları ve Sansür” konusuna değinecek. İsa Çelik’in “Fotoğraflarla Eray Canberk” sunumundan sonra Afşar Timuçin, Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Gülsüm Cengiz, Gürol Sözen, Masis Kürkçügil, Ömür Candaş, Sabri Koz, Sennur Sezer ve Turgay Fişekçi, Canberk ile şiiri üzerine değerlendirmelerini paylaşacak. PEN Yönetim Kurulunun ödül plaketini sunmasını Canberk’in Dünya Şiir Günü Bildirisi izleyecek. Eray Canberk ile Yasemin Arpa bir söyleşi yapacak. Esra Karaosmanoğlu Fransızcası ile katkıda bulunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suna Pekuysal anıldı

SONRAKİ HABER

TYS 8 Mart’ı kutluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...