28 Nisan 2011 04:38

Ülkücü, polis işbirliği : 6 öğrenci yaralı

İstanbul Üniversitesi'nde dün gündüz saatlerinde devrimci, yurtsever ve demokrat öğrencilere Ülkücüler tarafından yapılan saldırının ardından akşam saatlerinde de ikinci bir saldırı daha gerçekleştirildi. Saldırının ardından karşılık veren ve ülkücüleri kovalayan öğrencilere, ülkücüler bu k

Ülkücü, polis işbirliği : 6 öğrenci yaralı
Paylaş


İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde gündüz saatlerinde devrimci, yurtsever ve demokrat öğrencilere Ülkücüler tarafından yapılan saldırı sonrası çıkan kavgada gözaltına alınan 2 sol görüşlü öğrencinin serbest bırakılması için devrimci, yurtsever ve demokrat öğrenciler Beyazıt Polis Karakolu önünde beklemeye başladı. Gözaltına alınan öğrencilerden Aylin Kaplan serbest bırakılırken, Eren Can isimli öğrencinin ise başka bir olaydan dolayı sorgusunun devam edeceği öğrenildi. Bunun üzerine üniversite öğrencileri toplu biçimde Aksaray Tramvay Durağı’na doğru yürüyüşe geçti. Devrimci, yurtsever ve demokrat öğrenciler Aksaray Tramvay Durağı’na vardıkları sırada hemen arkalarında gelen ve ellerinde satır, bıçak, sopa ve taş bulunan Ülkücü grubun saldırısına uğradı. Yaşanan kısa paniğin ardından devrimci ve yurtsever öğrenciler, Ülkücü gruba karşılık vererek, Ülkücüleri Laleli Tramvay Durağı’na kadar kovaladı. Kovalamacanın ardından olay bölgesine gelen çevik kuvvet polisleri ve onların arkasından gelen Ülkücüler, devrimci, yurtsever ve demokrat öğrencilere bir kez daha saldırdı. Yaşanan saldırıda çeşitli yerlerinden hafif biçimde yaralanan 6 öğrencinin bir kısmı Haseki Devlet Hastanesi'ne bir kısmı da Kumkapı Acil Servisi'ne götürüldü. Yapılan tedavilerinin ardından öğrenciler taburcu edilirken, olayda gözaltı alınan olmadığı öğrenildi.

Dünden bu yana üç kez saldırıya uğrayan öğrenciler, tüm yaşananların üniversitede yürütülen 1 Mayıs İşçi Bayramı çalışmalarını provoke etmek amacıyla olduğunu ve yaşanan tüm olayların polislerin ve üniversite yönetiminin gözleri önünde olduğuna dikkat çekti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Anadilde eğitim' istemenin cezası 21 yıl 2 ay hapis!

SONRAKİ HABER

ABD’de hortum can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa