06 Mart 2013 10:24

'İMC'den atılanlar geri alınsın'

İşten atılan İMC televizyonu çalışanları üyesi oldukları Türkiye Gazeteciler Sendikası ile birlikte kanal binası önünde basın açıklaması yaptı.Son üç hafta içerisinde 7’si TGS üyesi olmak üzere 12 gazetecinin işten atıldığı İMC önünde çalışanlar adına açıklama yapan Ç

'İMC'den atılanlar geri alınsın'
Paylaş

Son üç hafta içerisinde 7’si TGS üyesi olmak üzere 12 gazetecinin işten atıldığı İMC önünde çalışanlar adına açıklama yapan Çimen Can “Uzun bir zamandır süregiden keyfi işten çıkarmalar, bazı yöneticilerin mobbinge varan davranışları, İMC TV’nin demokratik ve çoğulcu yayın çizgisine ters bir yönetim anlayışı” nedeniyle birlikte hareket etmeye karar verdiklerini ve TGS’de örgütlendiklerini belirtti.

Can ayrıca “Şunu belirtmek isteriz ki, yaşanan bu süreç, sendikamız ve bizler için olduğu kadar İMC için de bir sınav niteliğindedir. Umuyoruz ki tıpkı bizler gibi İMC Yönetimi de ortaya koyduğu değerlere sahip çıkacaktır” dedi.

'SAVUNDUĞU DEĞERLERE SAHİP ÇIKSIN'

TGS Genel Eğitim Sekreteri Şeriban Kıraç, ise “İMC yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda, işten atmaların sendikalaşmayla ilgisinin olmadığı belirtilse de; işten atılan üyelerimiz arasında İMC çalışanları tarafından belirlenmiş işyeri temsilcilerinin olması, işyerindeki sendikalaşma çalışmaları sırasında işveren temsilcilerinin aleyhte tutum ve açıklamaları dikkate alındığında, bu sürecin sendikamız üyelerinin tasfiyesine yönelik bir adım olduğu görülebilmektedir” dedi.

Kıraç, “Mesleki deformasyonun had safhaya ulaştığı, gazetecilerin gözaltına alındığı, tutuklandığı, iktidar tarafından hizaya çektirilmeye çalışıldığı böyle bir dönemde, emekçi ve ezilenlerden yana bir yayın politikasına sahip olan İMC televizyonunu, savunduğu bu değerlere uygun hareket ederek, bu çelişkili durumu ortadan kaldırmaya çağırıyoruz. Atılan üyelerimizin geri alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

TGS olarak her zaman üyelerinin yanında yer alacaklarını ifade eden Kıraç, önümüzdeki günlerde de neler yapacaklarını üyeleri ile yapacakları toplantılarda kararlaştıracaklarını kaydetti.

Basın açıklamasına Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve Tek-Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel de destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ev işçisi kadınlar

SONRAKİ HABER

Bir intibak daha gerekli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...