06 Mart 2013 10:12

7 Nisanda barış için buluşalım!

Dünyada ve ülkemizde yaşanan savaş meseleleri halkın barış talebini daha da önemli kılıyor.  Fakat ürkütücü boyutlarda bir ilgisizlik de yok değil. Bunun nedeni işçilerin ve halkın yeterince bilgi sahibi olamamasıdır.ABD’nin Ortadoğu planına entegre edilmiş bir Türkiye nasıl bir ülkedir? Piyasa diktatörlü

7 Nisanda barış için buluşalım!
Paylaş
Refik Durbaş

Dünyada ve ülkemizde yaşanan savaş meseleleri halkın barış talebini daha da önemli kılıyor.  Fakat ürkütücü boyutlarda bir ilgisizlik de yok değil. Bunun nedeni işçilerin ve halkın yeterince bilgi sahibi olamamasıdır.
ABD’nin Ortadoğu planına entegre edilmiş bir Türkiye nasıl bir ülkedir? Piyasa diktatörlüğünün hüküm sürdüğü bir ülkedir. Karar yetkileri emperyalist merkezlere devredilmiş, toplumsal yaşamı giderek cemaatlere teslim edilmiş, Osmanlı’ya öykünen bir ülkedir.
Türkiye’deki ABD ve NATO üsleri, barışın karşısındaki en büyük tehdittir. Bu nedenle üsler kapatılmalı, yeni inşa edilen füze sistemi iptal edilmelidir. Ülkemizde “Soğuk Savaş” yıllarından beri gizli nükleer bombalar bulunduğu bilinmektedir. Türkiye hükümetlerinin denetiminin tamamen dışında ve ABD’nin tasarrufundaki nükleer bombaların bilgisi kamuoyuna açıklanmalıdır.  
Suriye halkının kendi geleceğini belirleme hakkı dokunulmazdır. Dış müdahale ve kışkırtıcılığın herhangi bir mazereti olamaz. Biz işçiler, her daim soruna böyle bakarız.
Bizler, İstanbul’daki Telekom işçileri olarak savaşa karşı çıkmanın ayrılmaz koşulunun, emperyalizme, gericiliğe ve kapitalizme karşı durmak olduğunun altını kuvvetle çiziyoruz. Aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümünü savunuyoruz. Çünkü bu ülkeye barış gelmesinin tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz. Akan kanın durması da savaşın faturasının biz emekçilere kesilmesinin de önü ancak barış mücadelesi ile kesilir.
Bu nedenle tüm işçileri, emekçileri barışı tartışmaya çağırıyoruz. Petrol-iş Genel Merkezinde 7 Nisanda yapılacak olan “İşçiler barışı tartışıyor” etkinliğine tüm sınıf kardeşlerimizi davet ediyoruz.
Şimdi söz sırası biz işçilerin!

BARIŞ KOYUN ÇOCUKLARIN ADINI

Savaşa karşıdır bütün çocuklar
kışın: kar altında her sabah
tükenip erise de solgun nefesi
yazın: göğsü sırmalı fabrikalarda
çarkları döndürse de yoksul halk
savaşa karşıdır bütün çocuklar
nice ölümlerden geçmişlerdir
nice rüzgarlar içmişlerdir
gelincik tarlası çocuklar

*İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Aileler şüpheli asker ölümlerine karşı Ankara'da

SONRAKİ HABER

Ev işçisi kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...