06 Mart 2013 09:31

‘Çocuğum 10 yıldır neden tutuklu?’

Komünist İşçi Hareketine, üye olmak ve örgüt adına eylem yapmak iddialarıyla 10 yıl önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Özgür Kabadayı’nın avukatları ve ailesi, İHD İstanbul Şube binasında yaptıkları basın toplantısıyla uzun tutukluluk süresinin altını çizdi. Adalet Bakanlığının son yıllarda cezae

‘Çocuğum 10 yıldır neden tutuklu?’
Paylaş

Komünist İşçi Hareketine, üye olmak ve örgüt adına eylem yapmak iddialarıyla 10 yıl önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Özgür Kabadayı’nın avukatları ve ailesi, İHD İstanbul Şube binasında yaptıkları basın toplantısıyla uzun tutukluluk süresinin altını çizdi. Adalet Bakanlığının son yıllarda cezaevlerinde tutuklu sayısının hükümlülerden daha az olduğu verilerine dikkat çekilen toplantıya katılan Kabadayı’nın avukatlarından Gülizar Tuncer, “AKP iktidarının son 10 yıllık dönemine baktığımızda, tutuklu hükümlü sayısında inanılmaz bir ölçüde artış olduğunu görürüz. 10 yıl önce 59 bin civarında olan tutuklu hükümlü sayısı şimdi 138 bin oldu” dedi. Çıkarılan yargı paketlerinde de uzun tutukluluk sürelerinin düzenlenmediğine dikkat çeken Tuncer, “Mahkemeler tutuklu sürelerini yanlış yorumluyor. 10 yıl gibi bir tutukluluk süresi dünyanın hiçbir yerinde yok” diye konuştu.

AZAMİ SÜREYİ GEÇTİ

Avukat Yıldız İmrek ise Kabadayı’nın, azami tutukluluk süresi olan 10 yılı da geçtiğine dikkat çekti. Mevcut yasal düzenlemede azami tutukluluk süresinin 5 yıl olduğunu belirten İmrek, “Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bu süreyi çok kötü bir yorumla 10 yıl olarak yorumladı. Yargıtay, temel hak ve özgürlükler ile ilgili olarak bütün hukuk devletlerinde aleyhe yorum yasağı vardır. Açık bir biçimde özgürlüğün kısıtlanması söz konusu değilse aleyhte yorum yapamaz” şeklinde konuştu.

Kabadayı’nın annesi Elif Kabadayı ise, “Başbakanın ya da Cumhurbaşkanının çocuğu olmuş olsaydı onlar ne yapardı? Maddi ve manevi olarak bitmiş durumdayız. Hizbullahçıları salıveriyorlar, neden bizim çocuklarımızı tahliye etmiyorlar” sözleriyle duygularını dile getirdi. En son konuşan Kabadayı’nın ağabeyi Ertan Kabadayı “Burada bir hukuksuzluk var. Bir an önce bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması gerekir” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IPI: ‘Batsın’ dediği gazeteciliğin ta kendisidir

SONRAKİ HABER

Vicdani retçi Ali Fikri Işık'a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...