06 Mart 2013 08:48

EMEP’li kadınlardan fotoğraf sergisi

EMEP’li kadınlar Diyarbakır’da fotoğraf sergisi açtı.Sanat Sokağı’nda ‘Barış için söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var’ başlığıyla açılan sergi öncesi EMEP’li kadınlar adına konuşan Kübra Kırımlı, ülkenin ve bölgenin dört bir tarafında bu yıl d

EMEP’li kadınlardan fotoğraf sergisi
Paylaş

Sanat Sokağı’nda ‘Barış için söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var’ başlığıyla açılan sergi öncesi EMEP’li kadınlar adına konuşan Kübra Kırımlı, ülkenin ve bölgenin dört bir tarafında bu yıl da on binlerce kadının alanlarda olduğunu belirterek, “Kadınları katlederek susturacaklarını sananlara ‘Vardık, varız, varolacağız’ demek için alanlardayız” dedi.

HEDEFTE HEP KADINLAR VAR

12 yıllık AKP iktidarı döneminde kadınların hep hedefte olduğunu söyleyen Kırımlı, “Binlerce Kürt kadın siyasetçi hapishanelere dolduruldu. Kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Yetmedi devlet kadınları öldürenlere “iyi hal” uyguladı, tecavüzcüleri korudu. Evdeki, sokaktaki şiddete emek mücadelesindeki kadınlara yönelik saldırı ve tutuklamalar eşlik etti. KESK’li onlarca kadın sendikacı ve emekçi hâlâ tutuklu olarak yargılanıyor” dedi.

“AKP’ye karşı gücümüzü göstermek için alanlarda buluşalım” diyen Kırımlı, 8 Martta Dersim’de düzenlenecek mitingi hatırlatarak, “Çift taraflı ateşkes ve kalıcı bir barış için, Kadın katliamlarının, şiddetin, tecavüzün, emek sömürüsünün kader olmadığını göstermek için, tam hak eşitliği, barış, demokrasi ve insanca yaşam için bütün kadınları Dersim mitinginde buluşmaya çağırıyoruz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler laboratuvarlarını istiyor

SONRAKİ HABER

Emekçiyi sefalete mahkum etmenin itirafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...