05 Mart 2013 14:09

Halinden memnun köleler olmayalım

Kayseri’de düzenlenen “Ekmek ve Gül” buluşmasında bir araya gelen emekçi kadınlar, sorunlarını konuştu, çözüm önerilerini tartıştı. İşçi, kamu emekçisi, taşeron çalışan kadınlar, ev kadınları ile lise ve üniversitelerdenden öğrencilerin katıldığı toplantıda, Kayserili kadınları hakla

Halinden memnun köleler olmayalım
Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya gazetemizin Yazıişleri Müdürü Şengül Karadağ ile Emek Partisi İl Yöneticisi Av.Av  Eylem Sarıoğlu da katıldı.

Kadınların gündeminde ise hayatın her alanında karşılaştıkları ayrımcılık, şiddet, yoksunluk ve savaş vardı. Özellikle işçi ve kamu emekçisi kadınlar, günde 12-13 saat sudan ucuza ve güvencesiz çalıştıkları gibi, sırf kadın oldukları için angarya dayatmasına, ustabaşlarının ya da erkek işçilerin hakaretlerine maruz kaldıklarını ancak işsizlik kaygısıyla buna ses çıkaramadıklarını söylediler.  Sorunlarını anlatırken bir yandan da çözüm arayışını dile getiren kadınlar, “İsyan etmemiz lazım, başka türlü hayatımız düzelmez, kadınların kendi evlerinin içinden başlamak üzere başlarını kaldırması gerekiyor” derken, çözümün bir parçası olma çağrısına da yanıt verdiler.

Metal işçisi bir kadının şu sözleri ise salondan büyük destek aldı: “Ben kadınları birer kar tanesine benzetiyorum. Tek tek ayrı ayrı yerlere düşersek hemen eriyip yok olabiliriz, ama hep birlikte olursak simsiyah bir yeri bembeyaz yapabiliriz.”

Çalıştığı yerde uğradığı ayrımcılığı anlatan bir başka kadının “Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir, derler. Halimizden memnun olmayılım, bir şeyler yapalım” çağrısı da alkışlarla karşılandı.


Av. Eylem Sarıoğlu, kadınlara benzer sorunlarla yalnız başına boğuşmayı bırakıp ellerini birleştirmesi çağrısında bulundu. Bu buluşmanın sadece başlangıç olduğunu belirten kadınlar, önümüzdeki süreçte mahalle ve işyerlerine ayrı ayrı toplantılar yapacak.

Gazetemizin eki olarak çıkan Ekmek ve Gül dergisinin tüm kadınların mektuplarına, haberlerine açık olduğunu belirten Şengül Karadağ da, Kayserili kadınları tüm bu çabalarını dergilerine taşımaya çağırdı.  (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NHS ve John'un kıvranışı

SONRAKİ HABER

Dünyadan bir Chavez geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa