06 Mart 2013 07:25

‘Grevse grev hodri meydan’

TEK GIDA-İŞ Sendikası ile Kamu işverini arasında sürdürülen Çaykur Toplusözleşme görüşmelerinde arabulucu aşaması da bitti. Önceki ay Ankara’da kamu işverenle 3 kez bir araya gelen Tek Gıda-İş yöneticileri yapılan görüşmelerden bir sonuç alamayınca bu kez taraflar atanan arabulucu başkanlığında geçe

‘Grevse grev hodri meydan’
Paylaş
Gençağa Karafazlı

ÇAYKUR’DA GREV DEMLENİYOR

Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Çaykur işçisinin grevden başka bir silahının olmadığının altını çizen Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Çaykur’da ‘Grev Demleniyor’ diyerek yaşanan süreçle ilgili şunları söyledi; “Çaykur işçisi tüm baskı ve tehditlere rağmen direndi ve sendikasına sahip çıktı. 2009 yılından beri büyük bedeller ödedi. Çaykur işçisi artık hakkını almak için sona geldi. Çaykur’da toplusözleşme yapmak için kamu işverenle birçok kez masaya oturduk. Tüm uzlaşmacı tavrımıza rağmen işveren uzlaşmacı bir anlayış içerisinde olmadı. Sendikamızı o veya bu şekilde kandırılarak terk eden ve Öz Gıda-İş üyesi olan yaklaşık 1250 işçi kardeşimiz Tek Gıda-İş’e yeniden üye olmadan yapacağımız toplusözleşmelerden yararlandırılması için kamu işveren şart koşuyor. Bu mümkün değildir. Yasa diyor ki ‘toplu iş sözleşmesinin imzalandığı tarihte sendika üyesi işçiler toplu iş sözleşmesinden yararlanırlar. Toplu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra toplu iş sözleşmesinden yararlanmak isteyenler de talep ettikleri tarih itibarıyla dayanışma aidatı ödeyerek yararlanabilirler.’ Bunun Türkçesi şudur, Toplusözleşme imzalandığı tarihten sonra dayanışma aidatı ödeyenlerin geriye doğru hiç biri bir tek kuruş dahi alamaz. Hiç kimse de bunu ödeyemez.”

GREV UYARISI

Türkel, arabulucu başkanlığında yapılan son toplantıdan sonuç çıkmadığını hatırlatarak, “Arabulucu raporunu hazırlayıp taraflara bildirecek. Bu rapor elimize geçtiği tarihten itibaren 40 günlük bir süremiz olacak bu sürecin sonunda grev kararımızı açıklayacağız. Çaykur işçisinin emeğinin hakkını öyle üç beş kişinin keyfi isteği karşısında yedirtmeyiz. Grevse grev. Bu mücadelede çay üreticisi kardeşlerimiz de bizim yanımızda” diye konuştu. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rodman barış istiyor ama...

SONRAKİ HABER

Öldürülenlerin listesi Emniyeti rahatsız etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...