05 Mart 2013 13:58

Altın Lale 32.kez açıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu sene otuz ikincisi düzenlenen İstanbul Film Festivali Programı önceki gün yapılan toplantıyla basına açıklandı. Martı İstanbul Hotelde düzenlenen toplantıda, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve İstanbul Film Festivali D

Altın Lale 32.kez açıyor
Paylaş
Duygu Yalçıner

Toplantının açılış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalin destekçilerine teşekkür ettikten sonra İstanbul Festivalleri’nin bu yılki tanıtım afişlerini grafik sanatçısı Bülent Erkmen’in tasarımlarının bir araya getirildiğini belirtti.
32. İstanbul Film Festivali için, Nuri Bilge Ceylan’ın Uykusuz Gece adlı fotoğrafı ve yönetmenin el yazısı, Bülent Erkmen’in tasarımıyla festival afişine dönüştürüldü. Basın toplantısında, Bülent Erkmen’in festival afişleriyle ilgili hazırladığı özel video mesajı da salondaki katılımcılara iletildi.

Daha sonra söz alan İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan ise, festival programında yer alan filmler, festivale katılacak konuklar ve festival sırasında düzenlenecek etkinlikler hakkında açıklamalar yaptı.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI, SİNEMA DERSLERİ

150 bine ulaşan izleyicisiyle Türkiye’nin en büyük sinema etkinlikleri arasında yer alan, İstanbul Film Festivali 30 Mart-14 Nisan tarihlerinde yapılacak. 32. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere 20’nin üzerinde bölümde 200’e aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleri yapılacak.

Festival bu yıl 2012 ve 2013’ün parlak filmlerinden unutulmaz sinema klasiklerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından ocak ayında Sundance ve şubatta Berlin Film Festivali’nde prömiyeri yapılan filmlere, Altın Lale ve FACE yarışmalarından belgeseller ve çocuk filmlerine uzanan bir yelpazede izleyiciyle buluşacak.

YENİ BİR BÖLÜM: ‘KADIN HİKAYELERİ’

Bu yılki festival programında “Kadın Hikayeleri” başlıklı yeni bir bölüm oluşturuldu. Festivalde, “Edebiyattan Beyazperdeye”, “Ben-Kentli Vatandaş Değil Miyim?​” ve “Gerçek Mucizedir: Carlos Reygadas” gibi özel bölümler yer alıyor. Festival kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın da bu yıl sekizincisi düzenlenecek.

‘VESİKALI YARİM’ RESTORE EDİLDİ

İstanbul Film Festivali, “Özel Gösterim: Türk Klasikleri Yeniden” bölümüyle Türkiye sinemasının önemli yapıtlarını yeniden beyazperdeye taşıyor. Bu yıl Lütfi Ö. Akad’ın yönettiği, başrollerinde İzzet Günay ile Türkan Şoray’ın yer aldığı 1968 yapımı “Vesikalı Yarim” Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi tarafından restore edilerek izleyicilere sunulacak.


SEYFİ TEOMAN EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ

İstanbul Film Festivali’nde bu yıldan itibaren, geçen yıl yaşamını yitiren yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına bir ödül verilecek. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’ne, festivalin Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışmaları’nın yanı sıra, “Türkiye Sineması” bölümünde yer alan “Yarışma Dışı” ve “Yeni Türkiye Sineması” kuşakları ile “Sinemada İnsan Hakları” bölümünde gösterilen Türkiye yapımı tüm ilk filmler aday olabilecek.
Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nün ilk yılki jürisinde yönetmen Emin Alper, oyuncu Saadet Aksoy ve Almanya’dan, Sinema Eleştirmeni Rudiger Suchsland yer alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın hayali: Seri katil hastaneler

SONRAKİ HABER

Rodman barış istiyor ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...