05 Mart 2013 13:17

ODTÜ'lü asistanlar: Taleplerimiz karşılansın

Talepleri için bir araya gelen asistanların oluşturduğu ODTÜ Asistan Dayanışması, yaptıkları basın açıklamasıyla üniversite yönetimini problemleri çözmek üzere göreve çağırdı.Çalışma koşulları, görev tanımları, akademik çalışmaların yürütülmesi, mobbing, atanma ve ünivers

ODTÜ'lü asistanlar: Taleplerimiz karşılansın
Paylaş

Çalışma koşulları, görev tanımları, akademik çalışmaların yürütülmesi, mobbing, atanma ve üniversite yönetimine katılma ile ilgili problemlerin çözümü için bir araya geldiklerini belirten asistanlar adına basın açıklamasını okuyan İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Ömür Kurt, üniversite yönetimini taleplerine kulak vermeye çağırdı. üniversite yönetiminde söz haklarının olmadığını belirten Kurt, “Asistanlar, ODTÜ yönetiminin gözünde geleceksiz, geri dönüşümsüz kullan-at bilim emekçisi olarak görülüyor” dedi. Kurt, senatonun 2006’da işten çıkardığı çok sayıda asistanın çıkarılma gerekçesinin şeffaf bir biçimde paylaşılmasını istedi.

Ayrıca araştırma görevlilerinin görev tanımının bulunmadığını belirten Ömür Kurt, yönetimin ilke kararı alması gerektiğini ve asistanlara hiçbir koşulda idari görevler ve sekreterlik yaptırılmaması gerektiğini ifade etti. Kadro farklarından bağımsız olarak tüm araştırma görevlilerinin ODTÜ’nün asli unsuru olduğunu bu yüzden bölüm ve fakülte kurullarında eşit söz hakkı ile temsiliyetlerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Kurt, “Araştırma görevlileri bölüm başkanlığı, dekanlık ve rektörlük seçimlerinde oy kullanabilmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçileri kurultayda buluşacak

SONRAKİ HABER

Her yıkımda halkı zehirliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa