05 Mart 2013 13:08

Tarım işçileri kurultayda buluşacak

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sosyal Politikalar Komisyonu Emek, Göç ve Yoksulluk Çalışma Grubu 6-7 Nisanda Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Mevsimlik Tarım İşçileri Kurultayı gerçekleştirilecek.DTK binasında düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin bilgi veren Mefair Altundağ, her yıl 2 milyon Kürt mevsiml

Tarım işçileri kurultayda buluşacak
Paylaş

DTK binasında düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin bilgi veren Mefair Altundağ, her yıl 2 milyon Kürt mevsimlik tarım işçisinin 48 farklı kentte güvencesiz ve ağır koşullarda çalışmaya zorlandığını söyledi.

Altundağ, “Onlar, büyük çoğunluğu devletin ‘90’lı yıllarda uyguladığı ve kısmen devam eden politikalar nedeniyle yoksulluğa terk edilmiş Kürt emekçilerdir. Onlar kamyon kasalarında taşınırken iş cinayetlerine kurban gittiklerinde ya da gittikleri yerlerde maruz kaldıkları ırkçı saldırılarla gündeme gelenlerdir” dedi. Kurultayı tarım işçilerinin sorunlarına dikkat çekmek ve örgütlenmeleri için neler yapılabileceğini tartışmak için düzenleyeceklerini belirten Altundağ, kurultaya Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Van, Malatya gibi kentlerden 150 delege katılacağını söyledi. Kurultayın ilk gününde tarım işçilerinin, yaşadıkları sorunları anlatacağını kaydeden Altundağ, daha sonra konuyla ilgili çalışmalar yürüten uzmanların çalışmalarını aktaracağını dile getirdi.  Kurultaya milletvekilleri ve kurum temsilcilerinin de katılacağını aktaran Altundağ, tüm kesimleri tarım işçilerinin örgütlenmesine katkı sunmaya çağırdı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel yıkıma karşı halk meclisi

SONRAKİ HABER

ODTÜ'lü asistanlar: Taleplerimiz karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...