05 Mart 2013 14:12

ODTÜ'lüler kazandı

ODTÜ Hazırlık öğrencilerinin, kantindeki yemeklerin kalitesizliğine ve fiyatlarına karşı başlattıkları dört günlük yemek boykotu kazanımla sonuçlandı.Hazırlık öğrenci temsilciliğinin bir süredir düzenlediği forumlarda tartışılan kantin sorunu, hazırlık öğrencileri tarafından en çok dile getirilen sorunlardan

ODTÜ'lüler kazandı
Paylaş
Deniz Mine Öztürk

Hazırlık öğrenci temsilciliğinin bir süredir düzenlediği forumlarda tartışılan kantin sorunu, hazırlık öğrencileri tarafından en çok dile getirilen sorunlardan biriydi. Hazırlık öğrenci temsilcileri, kantin fiyatlarının düşürülmesi talebiyle bir metin yayınlayarak imza kampanyası düzenledi. Yaklaşık 2 bin öğrencinin imza attığı bu metinde, kantin fiyatlarında indirim yapılmaması sonucunda boykot kararı alınacağı belirtildi.

Dört gün süren boykotta, öğrenciler kendi alternatif kantinlerini kurarak; “Ucuza doymak, sağlıklı ve kaliteli beslenmek istiyoruz” talebini dile getirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği alternatif kantinle birlikte, hazırlık kantinindeki fiyatlar protesto edildi. Gereken hijyen koşullarının da sağlanmasını talep eden öğrenciler, kurdukları komisyonla da talep ettikleri fiyat listesini duyurdu.

Dört gün süren boykot sonucunda, istenilen hijyen koşullarının ve temel besin gıdalarındaki indirimin gerçekleştirilmesi konusunda kantin işletmesiyle uzlaşma sağlandı. Hazırlık öğrencileri de boykotu başarıyla sonuçlandırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Patron sendikayı karalamak için ırkçılık yapıyor

SONRAKİ HABER

Cihangir’de bir taşınma hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...