05 Mart 2013 12:06

Patron sendikayı karalamak için ırkçılık yapıyor

Deri-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan İsmaco işçilerine destek eylemleri devam ediyor.Patronun, fabrikada çalışan sendika üyelerine baskılarının devam etmesi üzerine, Deri-İş Temsilciler Kurulu direnişin devam ettiği Tuzla Serbest Bölgesi Gümrük girişinde 1 hafta boyunca eylem yapma karar

Patron sendikayı karalamak için ırkçılık yapıyor
Paylaş

Patronun, fabrikada çalışan sendika üyelerine baskılarının devam etmesi üzerine, Deri-İş Temsilciler Kurulu direnişin devam ettiği Tuzla Serbest Bölgesi Gümrük girişinde 1 hafta boyunca eylem yapma kararı aldı.

Sloganlarla patronun baskılarını protesto eden işçiler, direnişe destek vermeye devam edeceklerini açıkladı. Deri-İş Tuzla Şube Sekreteri Haydar Canpolat, İsmaco patronunun ve patron temsilcilerinin, direnişte olan işçilerle sendikalarını karalamak için ırkçılığa başvurduğunu, işçiler arasında Türk-Kürt ayrımı yaptığını dile getirdi.

Deri işçilerinin barış ve demokrasi için mücadeleyi savunmaya devam edeceğini dile getiren Canpolat, tekstil işçilerinin sorunlarının çözülmesi için sendika olarak mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Direnişçi işçilerden Fikriye Akgül 3 aya yakın süredir işçilerin desteğiyle direnişi sürdürdüklerini, patronun işçileri bölmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İki yok: Ama hep var! Ne var? Ceza! Yok ne? Hukuk!..

SONRAKİ HABER

ODTÜ'lüler kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...