05 Mart 2013 11:37

2B mağdurları Meclis'e aktı

AKP Hükümeti tarafından çıkartılan 2B Yasasının ardından yıllardır ekip biçtikleri topraklarının kendilerine yeniden satılmasına itiraz eden 2B mağduru binlerce kişi Ankara'ya geldi. Antalya’dan gelen mağdurlar Meclisin karşısında bulunan Akay Kavşağı’nda toplanarak Meclise yürümek istedi. Polisin panzerlerle kapattığı yo

2B mağdurları Meclis'e aktı
Paylaş

Vasfını yitirmiş orman arazilerinin satışını öngören yasanın çıkmasının ardından, binlerce köylü yıllardır üstünde yaşadığı ekip bittiği toprağı tekrardan satın almak zorunda bırakıldı. Rayiç bedelin yüksek olmasıyla kendi topraklarını da alamayan köylüler geçtiğimiz hafta eylem yapmış jandarma müdahalesiyle karşılaşmıştı. Bugün 40 otobüsle Ankara’ya gelen binlerce 2B mağduru Meclise giderek dertlerini anlatmak istedi. Polisin Akay Kavşağı’nda panzerler ve barikatlarla Meclise gitmelerine izin vermediği köylüler, “Toprağımızı almak istiyorlarsa önce canımızı alsınlar” diye isyan etti. “Atam sen bize, köylü milletin efendisidir dedin AKP bizi süründürüyor” yazılı büyük bir pankart açan mağdurlar, “atalarımızın mezarı bu topraklarda” “Dağ başında fiyatlar 30 bin TL, mısır-buğday tarlası 120200 bin TL” “2B için satılık böbrek” “Köylü canını verir 2B toprağını vermez”  dövizleri taşıyarak tepki gösterdi. Mağdurlar gözyaşlarıyla dertlerini anlatmaya çalışırken, “Topraklarımızda atalarımız yatıyor. Onların mezarlarını kazıyacaklar” diye isyan etti. 2B mağduru bir köylü “gelsin Tayyip Erdoğan alsın bu paraya toprakları, biz alamıyoruz” diye isyan etti.   Mağdurlar, “çocuklarımızı bile okutamazken binlerce liraya nasıl toprak alalım” dedi. Mağdurlar, yanlarında getirdiği içi sebze dolu tabutu kırarak tepki gösterdi.

'BAŞBAKAN YÖRÜKLERİ UNUTUYOR'

Bir mağdur kendilerinin Yörük olduğu için önemsenmediklerini belirterek, “Başbakan Suriyelileri unutmuyor ama bizleri unutuyor. Biz insan değimliyiz. Yörüğüz biz sonuna kadar. Bundan sonra bu köylü böyle olmayacak. Hesap verecekler bize” diye haykırdı. Kurşunlu Köyü’nden gelen Naime Dikmen ise, kendi köylerinde topraklarının 150 bin lira olduğunu AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani’nin köyü Yurtpınar’da ise 15 bin lira olduğunu söyleyerek “Samani’nin köyü ucuz oluyor da bizim köyümüz neden pahalı. Samani gelsin de bu ezilmiş köylümden özür diledim. Bir tane evim var ömrümü yedim o evi yapacağım diye. Başbakan biraz da köylülerini gör. Bir ana olarak yalvarıyorum” dedi.

DİRENE DİRENE MECLİSE

Meclise gitmek isteyen fakat polisin engellemesiyle karşılaşan mağdurlar, Tunus Caddesi’nde bir apartmanın ara yolundan polisleri atlatarak Meclis bahçesine kadar yürüdü. Fakat polis burada da mağdurlara engel oldu. Meclise gitmek için yoğun çaba gösteren mağdurlar, daha sona 130’u erkek 70’i kadın 200 kişi Meclise alındı. Mağdurlar CHP’nin haftalık grup toplantısına katıldı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanlığı ispatlayamadı

SONRAKİ HABER

Kardemir’de toplusözleşme imzalanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...