05 Mart 2013 11:10

Karaköy balıkçıları

Haliç’e kıyısı olan Karaköy İstanbul’da tarihi yerleşim yerlerinden biridir. Günün her saatinde farklı bir telaş vardır orda. Vapur ve motor sesleri arasında bir yerlere yetişme telaşında olanları görürsünüz... Taksim’e çıkan tünel, Haydarpaşa, Kadıköy, Üsküdar’a giden vapur ve motor ses

Karaköy balıkçıları
Paylaş
Şerif Karataş

Karaköy’de göze çarpanlar arasında en belirgini balıkçılardır. Çok sayıda balıkçının yan yana olduğu Karököy’deki balıkçılar pazarında da her gün aynı telaş içerisindeler. O telaşta ellerindeki balıkları satarak, evlerine nafaka götürmek. Günlük olarak gelen balıkları satmak için çoğu zamanda tezgahların önünde bağırarak müşterisini çağırıyorlar.
Samet Balmez, 10 yılı aşkın bir süredir Karaköy’de tezgahta balık satıyor. Balık fiyatlarına geçen yıl oranla pek bir zam yapılmadığını söylüyor Balmez. Üç kişinin ekmek yediği tezgahtaki işler Balmez’e göre fena değil. En azından şimdilik rahatça evlerine ekmek parasını götürebildiklerini anlatıyor Balmez.
16 yaşından beridir balıkçılık yapan Doğan Çelen, şimdi 30 yaşında. Çelen’e göre de işler pek iyi değil. Balıkların bu yıl bol olmasından dolayı pek zam yapıldığını söyleyen Çelen’e iş yapmamaktan şikayetçi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK olağanüstü genel kurula gidiyor!

SONRAKİ HABER

Kadınlar barış ve eşitlik için sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...