05 Mart 2013 10:36

2 komşu, Türkiye’den davacı

IRAK Hükümetinin, Türkiye’nin Irak’a akan suları “kapatmaya çalıştığı” iddiası ile Ankara’ya dava açmak istediği bildirildi. Irak Parlamentosu Tarım ve Sulama Komisyonu üyelerinden Kerim Alivi “Türkiye, Irak’a akan suları kapatmaya çalıştığı için Irak’ın Dicle Nehri halen su kriz

2 komşu, Türkiye’den davacı
Paylaş

IRAK Hükümetinin, Türkiye’nin Irak’a akan suları “kapatmaya çalıştığı” iddiası ile Ankara’ya dava açmak istediği bildirildi. Irak Parlamentosu Tarım ve Sulama Komisyonu üyelerinden Kerim Alivi “Türkiye, Irak’a akan suları kapatmaya çalıştığı için Irak’ın Dicle Nehri halen su krizine girme eşiğinde” dedi.
Fars Haber Ajansı tarafından yansıtılan, Irak İslami Yüksek Meclisi Enformasyon Merkezinin verdiği habere göre, Alivi bu konuda ayrıca “Buna göre Bağdat Hükümeti, kendi su payına sahip olabilmek için BM Teşkilatı nezdinde Türkiye Hükümeti aleyhine dava açmak istiyor” ifadesini kullandı.
Haberde Alivi’ye atfen “Türkiye, Dicle üzerinde büyük barajlar kurarak bu nehrin sularını Irak’a karşı bir baskı manivelası olarak kullanmak niyetinde. Bu konuda Türk tarafıyla yapılan bir çok görüşmeden de hiçbir sonuç elde edilemedi” iddiasında da bulunuldu.

HIRSIZLIK DAVASI

Öte yandan, Suriye Sanayi Odaları Birliği, Halep Kentinde sanayi tesisleri ve fabrikalardaki makine ve aletleri söküp Türkiye’ye nakleden “Hırsız ve teröristleri gözetleyen” AKP hükümetine Avrupa’nın etkin mahkemelerinden birinde dava açtı.
Birlik Başkanı Faris el-Şehabi, SANA’ya verdiği demeçte, hırsızlık ve soygun eylemlerinin Türkiye hükümetinin bilgisi ve gözetimi altında gerçekleştiğini bildirerek Erdoğan hükümetine karşı Avrupa’nın etkin ve aktif bir mahkemesinde açılan davanın merkezi Avrupa’da bulunan bir hukuk örgütü aracılığıyla ve Suriyeli avukatların iş birliği ile başlatıldığını ifade etti. Birlik Başkanı, bu davanın siyasi olmadığını ve Türk halkını hedef almadığını söyleyerek davanın sadece terörist ve soyguncuları himaye edip gözeten Erdoğan hükümetini hedef aldığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kızamık salgını yayılıyor

SONRAKİ HABER

DİSK olağanüstü genel kurula gidiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...