05 Mart 2013 09:39

Port Said’de gerilim tırmanıyor

Mısır'da geçen sene Şubat ayında Port Said'de bir futbol karşılaşmasının ardından başlayan ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara karıştıkları iddiasıyla yargılanan kişilerden 21’inin Ocak ayında ölüm cezasına mahkum edilmesi üzerine başlayan gösteriler devam ediyor.Pazar günü, olayla ilgili

Port Said’de gerilim tırmanıyor
Paylaş

Mısır'da geçen sene Şubat ayında Port Said'de bir futbol karşılaşmasının ardından başlayan ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara karıştıkları iddiasıyla yargılanan kişilerden 21’inin Ocak ayında ölüm cezasına mahkum edilmesi üzerine başlayan gösteriler devam ediyor.

Pazar günü, olayla ilgili yargılaması devam eden 39 kişinin şehir dışında bir cezaevine nakledildikleri haberleri üzerine düzenlenen gösterilerde polisle çatışmalar yaşandı. Dün gece de devam eden çatışmalarda üç gösterici ve üç polisin hayatını kaybettiği ve en az 400 kişinin yaralandığı bildirildi. AP’nin haberine göre ordu gösterilere müdahale etmedi ancak iki tarafı ayırmak için araya girdiği bir sırada polis tarafından atılan mermi ve göz yaşartıcı gaza maruz kaldı. Başkent Kahire’de de çatışmaların yaşandığı bildirildi. Port Said olayında birçok kişi, çoğunluğu Mübarek karşıtı gösterilere destek veren El Ehli takımının taraftarlarından oluşan 74 kişinin ölümüne yol açan olaylar sırasında polisin bilinçli bir şekilde müdahale etmediğini düşünüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Belçika'da Maliye Bakanı istifa etti

SONRAKİ HABER

AİHM’den Gülay Çetin kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...