05 Mart 2013 09:33

Pakistan’da bir gazeteci daha öldürüldü

PAKİSTAN’da Urduca yayın yapan günlük Intekhab gazetesinin yirmi yıllık muhabiri Mehmood Jan Afridi öldürüldü.Pakistan’ın güneydoğusunda Baloşistan bölgesinde Cuma günü ölü olarak bulunan Afridi Intekhab’ın yanı sıra News One televizyon kanalı için çalışıyordu.Pakistan’da son bi

Pakistan’da bir gazeteci daha öldürüldü
Paylaş

PAKİSTAN’da Urduca yayın yapan günlük Intekhab gazetesinin yirmi yıllık muhabiri Mehmood Jan Afridi öldürüldü.
Pakistan’ın güneydoğusunda Baloşistan bölgesinde Cuma günü ölü olarak bulunan Afridi Intekhab’ın yanı sıra News One televizyon kanalı için çalışıyordu.
Pakistan’da son bir haftada öldürülen üçüncü gazeteci olan Afridi için Pakistan’lı gazeteciler eylem yaptı. Press Emblem Campaign (PEC) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) cinayetleri kınayarak sorumluların derhal bulunmasını istedi. Gazetecilerin hedef olarak seçilmesi ve saldırılar bölge basın örgütlerinde de tepki gördü. Güney Asya Bağımsız Basın Derneği (SAFMA), Güney Asya Basın Komisyonu ve Pakistan Basın Komisyonu da cinayetleri kınadı.
Pakistan Federal Gazeteciler Birliği (PFUJ) Başkanı Pervaiz Shaukat yetkililerden gazetecilere yönelik saldırıları önlemek için somut adımlar atılmasını istedi. PFUJ Genel Sekreteri Amin Yousuf da gazetecilerin cezasızlık uygulamasıyla tekrar tekrar hedef gösterildiğini söyledi.
Afridi’yle beraber Pakistan’da son iki ayda öldürülen gazeteci sayısı yediye yükseldi. 2013 yılı başından itibaren öldürülen gazeteci sayısı yirmiye yükseldi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da güneş yüzünü gösterdi

SONRAKİ HABER

‘Başbakan hedef göstermekten vazgeçsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...