05 Mart 2013 08:43

Kapınızı barışa açın

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Karadenizlilere çağrıda bulunarak, “Kapınızı barışa ve çözüme açın” dedi. Kışanak, Hükümetin kadınların yaptığı eleştirileri anlaması gerektiğini belirtti.BDP’nin grup toplantısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle masalara karanfil

Kapınızı barışa açın
Paylaş

BDP’nin grup toplantısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle masalara karanfil bırakıldı. Grup toplantısı çeşitli kurum ve sendikalardan kadınların katılımıyla yapıldı.

Grup toplantısına Karadeniz fularıyla çıktığını dile getiren Kışanak, bu fuların bir mektupla birlikte gönderildiğini belirterek Karadeniz’de yapılan saldırının kınandığını ve kardeşlik duygusuyla bunun gönderildiğinin ifade edildiğini söyledi.
Karadeniz’deki kadınlara çağrıda bulunan Kışanak, “Gönlünüzde herkese yer var kapınızı bize açın kapınızı çözüme barışa açın. Kapınıza gelen çözüm umudunu büyütmek için bu mücadeleye el verin. Aksi takdirde kapımızı ölüm haberi vermek için çalıyorlar” dedi.

Türkiye’nin 134 ülke içerisinde cinsiyet eşitliği konusunda 126. sırada olduğunu ifade eden Kışanak, AKP’nin bu gerçeği yok saydığını söyledi. Her gün 5 kadının cinayet kurbanı olduğuna dikkat çeken Kışanak, hükümete seslenerek, bahane üretmeden kadınların eleştirilerini anlamaya çağırdı. Kışanak, erkek egemen zihniyetin kurutulması gerektiğini belirtti.
Muhafazakar kadınlara çağrı yapan Kışanak, İmralı’da başlatılan görüşmelere değinerek, “Bizimle eziyeti bizimle acıyı belki paylaşmadınız gelin bizimle barışı ve çözümü paylaşın. Biz herkesi onurlu ve özgür yaşamın tarafı olmaya davet ediyoruz” dedi. Kışanak’ın konuşmasının ardından kurum ve sendika temsilcisi kadınlar da söz alarak konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li gençlerden Patriotlara karşı açıklama

SONRAKİ HABER

İntihar eden polisi sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...