28 Nisan 2011 07:04

İstanbul'dan Hey Tekstil işçilerine destek

ÇANKIRI’daki Hey Tekstil işçilerine İstanbul’daki Hey Tekstil  fabrika işçilerinden destek geldi. İstanbul’da Hey Tekstil işçileri Çankırı’daki işçi arkadaşlarını sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler.Aynı sorunları kendilerinin de yaşadıklarını anlatan işçiler şunları söylediler:

İstanbul'dan Hey Tekstil işçilerine destek
Paylaş
Arife Onat

Aynı sorunları kendilerinin de yaşadıklarını anlatan işçiler şunları söylediler: “2 yıldır bizim ücretlerimiz de düzensiz ödeniyor. Tepki gösterdik, iş bıraktık, ‘düzelecek’ dediler, düzelmedi. Söz verdiler tutmadılar. Söz vermek yetmeyince, bütün bölümlere patronun imzasının olduğu ve üzerinde ‘ücretler her ayın 15’şinde ödenecektir’ yazılı kağıtlar asıldı. Mart ayında ‘düzelecek’ dediler. Nisan bitti hâlâ  düzelmedi. Şimdiye kadar bir çok arkadaşımız işten atıldı.

Diyorlar ki; ‘işten çıkarılan arkadaşlarınızın hepsinin tazminatları’ verildi. Yalan hem de kocaman yalan. Zaten Hey Tekstil sürekli yalan söyleyerek, işçilerin haklarını yiyerek, usulsüzlük yaparak bu kadar büyüdü. Bizde Çerkeş’deki işçi kardeşlerimiz gibi çok zor durumdayız. Evimizin kirasını veremiyoruz. Borçlarımızı veremiyoruz. Bu Hey Tekstil bizi canımızdan bezdirdi. Çarşı harçlığı gibi ücretlerimizi parça parça veriyor. Daha mart ayında sadece 400 TL yatırıldı gerisi duruyor. Ne zaman verirleri Allah bilir.”

Çerkeş’deki arkadaşlarını çok iyi anladıklarını dile getiren işçiler, “Onların sorunu bizim de sorunumuz. Biz de aynı durumdayız. Çerkeş’deki arkadaşlar birliklerini bozmasınlar ve haklarını sonuna kadar arasınlar. Birlikten kuvvet doğar. Biz de burada birlik olmaya çalışıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşen işçi, mücadeleci sendika!

SONRAKİ HABER

İşçi kapıya, zengin Küba'ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...