05 Mart 2013 07:28

Güçlü'de direniş yeni katılımlarla büyüyor

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Adıyaman Güçlü İplik işçilerinin direnişi 39. gününde. Bugüne kadar Demokrasi Parkı’nda bir araya gelen ve buradan fabrika önüne yürüyen işçiler dün polisin tüm engelleme çabalarına rağmen fabrika önüne çadır kurdu. Direnişt

Güçlü'de direniş yeni katılımlarla büyüyor
Paylaş
Doğan Sekmen

POLİSE RAĞMEN ÇADIR KURDULAR

Dün OSB önünde toplanarak ‘Haklarımız, işimiz, ekmeğimiz için direniyoruz’ pankartıyla yürüyüş düzenleyerek fabrika önüne gelen işçiler fabrikanın giriş kapısı önüne çadır kurdu. “Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘İşçi işçiye ihanet etmez’ sloganlarıyla çalışmayı sürdüren işçileri direnişe katılmaya davet eden işçiler akşam saatlerine kadar ateş yakarak fabrika önünde bekledi. “Valinin izni olmadan çadır kuramazsınız. Müdahale ederiz” diyen polisin engelleme çabalarına işçiler, “Valinin en başından beri bize karşı takındığı tutumu belli. Biz yasa dışı bir iş yapmıyoruz. Yasa dışı bir şey varsa o da patronun tutumudur. Gidip ondan hesap sorun. Biz haksızlığa karşı direnme hakkımızı kullanıyoruz” yanıtını verdiler. İşçilerin çadır kurmakta kararlı davranması üzerine fabrika önüne çok sayıda çevik kuvvet polisi çağrıldı. İşçiler buna rağmen çadırı kurarak, battaniyelerle gece geç saatlere kadar burada bekledi. 20 işçi çadırda kalarak nöbet tuttu.

Direnişe yeni katılan işçilerden Ali Doğan, “Çok eziliyoruz. Fabrikada haksızlıklar sürüyor. Sigortalarımız yapılmıyor, yemekler kötü. İnsan yerine bile konmuyoruz” dedi. Arkadaşları direnişteyken kendilerinin çalışmaya devam etmesini ihanet olarak düşünerek, işi bırakmaya karar verdiklerini belirten Doğan, “Fabrikada üretim eskisi gibi değil. Kalifiye işçi açığı var. Patron Ziya Güçlü yeni işçiler aldı ama işi bilmiyorlar. Bu yüzden de üretim kötü. Patron siparişleri yetiştiremiyor. Çalışmaya devam eden arkadaşlarımıza sesleniyorum; gelin ve bizimle birlikte direnin” şeklinde konuştu.

“Tek istediğimiz, hakkımızın yenilmediği, maşalarımızın zamanında yattığı ve sigortalarımızın tam yapıldığı bir iş” diyen Gaffari Güler isimli işçi de “Biz bugüne kadar bunca insanın kanını emen patrondan sadece hakkımız olanı istiyoruz. Çalışmaya devam eden arkadaşlarımızın da bize katılmasını bekliyoruz. Onlar da bu şartlar altında çalışmaya devam etmeyecekler” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cesaret ödülleri açıklandı

SONRAKİ HABER

Metalde uyuşmazlık, grev ihtimali kapıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...