05 Mart 2013 07:18

Kadın cesaret ödülleri açıklandı

ABD Dışişleri Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2013 yılı cesaret ödülü verilecek isimleri açıkladı.ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan John Kerry, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 10 sıradışı kadını Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü ile on

Kadın cesaret ödülleri açıklandı
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2013 yılı cesaret ödülü verilecek isimleri açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan John Kerry, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 10 sıradışı kadını Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü ile onurlandıracak. Ödül törenine ABD Devlet Başkanı Obama’nın eşi Michelle Obama da katılacak. Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kadın Cesaret ödülü her yıl küresel çapta, kadın hakları ve kadınların toplumda güçlenmelerini savunma mücadelesinde sıradışı cesaret ve liderlik gösteren, sık olarak büyük kişisel risklerle karşılaşan kişilere veriliyor. Ödüle 2007 yılından bu yana 45 ülkeden 67 kadına verildi.
2013’te ödül kazanan kadınlar şöyle: Malalai Bahaduri, (Başçavuş, Afgan Ulusal Güvenlik Birimi, Afganistan), Semira İbrahim (Koordinatör, Haklarınızı Bilin, Mısır), Julieta Castellanos, (Rektör, Honduras Ulusal Özerk Üniversitesi, Honduras), Dr. Josephine Obiajulu Odumakin, (Başkan, Demokrasi Kampanyası, Nijerya), Elena Milashina (Gazeteci, insan hakları eylemcisi, Rusya), Fartuun Adan, (Yönetici, Elman Barış ve İnsan Hakları Merkezi, Somali), Tsering Woeser (Tibetli yazar, şair, blogcu, Çin), Razan Zeitunah (İnsan hakları hukukçusu ve Yerel Koordinasyon Komiteleri kurucusu, Suriye), Ta Phong Tan (Blogcu, Vietnam), Nirbhaya “Fearless”(Adalet önderi, Hindistan.)
Çin, Suriye ve Vietnam’dan ödül kazananlar 8 Mart’taki törene katılamayacak. Hint kadın hakları savunucusu Nirbhaya ise ödüle ölümünden sonra layık görüldü. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

KESK’li kadınlar Sincan Cezaevi önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Güçlü'de direniş yeni katılımlarla büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...