05 Mart 2013 07:09

Van’da taşeron işçiler komite kurdu

Van’da farklı kurum ve firmalara bağlı olarak çalışan taşeron işçiler, yaptıkları toplantı  sonucu  “Van Taşeron İşçiler Komitesi”ni  kurarak mücadele kararı aldı. Van’daki birçok kurumdan işçilerin yer aldığı  toplantıya BES (Büro Emekçileri Sendikası) Van Şube Yöneticisi

Van’da taşeron işçiler komite kurdu
Paylaş

İlk olarak kendisi de bir taşeron işçi olduğu için, taşeron çalışma sisteminin zorluklarına değinen Zahit Çakır, “Taşeron çalışma ile bizi köle gibi çalıştırıp, emeğimizin karşılığını vermiyorlar. Eğer tek başımıza bu duruma karşı çıkarsak işten atma gibi tehditlerde bulunuyorlar. Bu yüzden haklarımızı elde edebilmemiz, insanca yaşayabilmemiz için birleşmek zorundayız” dedi. Geçmişte defalarca AKP başta olmak üzere birçok siyasi parti ve kurumlara sıkıntılarını dile getirmek için gittiklerine vurgu yapan Çakır, “Sorunlarımızı dinleme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Dinlemeyi bir tarafa bırakın her geçen gün çıkardıkları yasalar ile bizleri daha fazla köle gibi çalışmak zorunda bırakıyorlar” dedi. Çakır, Türkiye’nin birçok yerinde yapılan işçi kurultaylarından da söz etti.

ÖRGÜTLÜ OLMAK ÖNEMLİ

Örgütlü mücadeleye ve sendikalı olmanın önemine dikkat çeken Meftun Karatop ise referandum döneminde Başbakanın “İki sendikaya üye olma hakkı getiriyorum” sözlerine atfen, “Bugün bırakın iki sendikayı, bir sendikaya bile üye olan işçi anında kapı dışarı ediliyor” dedi. Adıyaman’daki Güçlü İplik işçilerinin mücadelesini örnek vererek konuşmasına devam eden Karatop, “İşçiler sendikalı oldukları için işten çıkarıldı, buna karşı hiçbir şey yapılmazken, polisler işçilerin her türlü demokratik eylemine müdahalede bulundu” dedi. AKP iktidarının sürekli ekonominin büyüdüğüne yönelik söylemlerine değinen Karatop, ekonominin ancak patronlar için büyüdüğünü, işçiler, emekçiler için hiçbir şeyin değişmediğini hatta asıl yükün işçi ve emekçilerin üzerine bindirildiğini söyledi.

İşçilerin söz alarak sorunlarını ve bunlara karşı nasıl mücadele etmeleri gerektiğini anlattıkları toplantı, Van Taşeron İşçileri Komitesinin yeniden seçilmesi ile son buldu. Böylece işçiler komite aracılığı ile daha fazla işçiye ulaşarak mücadele edecek. (VanEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocuklar askerde analar evde uykusuz’

SONRAKİ HABER

Cezaevi ring aracı devrildi: 28 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...