04 Mart 2013 13:20

EMEP’li kadınlardan direnişçi işçilere ziyaret

Emek Partili kadınlar DİSK Nakliyat-İş Sendikasına üye  oldukları için işten atılan ve 37 gündür direnişte olan Yurtiçi Kargo işçilerine destek ziyaretinde bulundu.Emek Partisi Depo mahalle biriminde çalışma yürüten kadınlar Yurtiçi Kargo işçilerinin yalnız olmadığını göstermek için 

EMEP’li kadınlardan direnişçi işçilere ziyaret
Paylaş
Eren Ergine / Hamdi Aydın

Emek Partisi Depo mahalle biriminde çalışma yürüten kadınlar Yurtiçi Kargo işçilerinin yalnız olmadığını göstermek için  yaptıkları ziyarette evde yaptıkları yemekleri direnişteki işçilerle paylaştı. Burada EMEP’li kadınlar adına konuşan Nermin Kılıç bu tür ziyaretlerin  önemli olduğunu belirterek “Ekmeğini büyütmeye çalışan,çalışma koşulları düzeltilsin diye mücadele eden işçilerin yanında olmak bizim asli görevimizdir” dedi.

Türkiye’nin değişik illerinde Yurtiçi Kargo işçilerinin sendikal mücadele verdiğini belirten Nakliyat İş Sendika Temsilcisi Mehrali Bozgun “İşçilerin vermiş olduğu mücadeleyle birlikte Ankara’da, Konya’da sendikalarının yetki aldığını vurgulayarak bu direnişi kazanımla sonuçlandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

EŞİM HAYDUTLUK YAPMIYOR

Direnişteki Murat Özarslan’ın eşi İpek Özarslan direniş boyunca eşinin yanında olduğunu belirterek, “Benim eşim haydutluk yapmıyor hakları için mücadele ediyor. Eşim işten atıldıktan sonra işe başladım. Direniş boyunca sıkıntılar devam edecek ancak dayanışmayla bunların üstesinden geleceğiz” dedi.  Özarslan hükümetin sendika düşmanlığını da eleştirerek “Sendika anayasal hak olarak gösteriliyor ancak sendikalı olanlar da kapı önüne konuluyor. Hükümet, patronların yanında yer alıyor” diye konuştu.

İŞVEREN OYUNU!

Fabrika içerisinde arkadaşlarına  baskı yapıldığını vurgulayan direnişteki işçiler işveren tarafından sendikaya üye olunmasın diye yalanlar söylendiğini ifade ediyorlar. işçiler patronun ‘’sendikaya üye olursanız bu bilgiler Emminet müdürlüğünde gözükür biz buradan kimlerin üye olduğunu anlarız’’ dediğini dile getiriyor.


Fabrika  yetkilileri direniş boyunca işçilerin yanında olan esnaflara da tehditler savurmaktan geri durmamış. Soğuk günlerde işçiler üşümesin diye dükkanını açan dönerciye fabrika yönetimi tarafından “Sen bu işlere fazla karışma” denilmiş. Ancak esnaflar bu söylemlere rağmen işçilerin hak arama mücadelesinde yanlarında olacaklarını onları yalnız bırakmayacaklarını söylüyorlar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuralsızlık insan hayatının önüne geçiyor

SONRAKİ HABER

Irak'ta onlarca Suriyeli asker ve memur öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...