04 Mart 2013 13:06

Kuralsızlık insan hayatının önüne geçiyor

HAVA-İŞ Sendikası 3 Martta hayatını kaybeden Şentürk Çavuş ile ilgili açıklama yaparak "Kuralsızlık, yorgunluk ve denetimsizlik, atipik çalışma biçimlerinin insan hayatının önüne geçtiğine" vurgu yaptı.HABOM projesinin yasal ve ticari olarak yüzde 100’ü THY A.O’na ait bir yatırım olduğu bel

Kuralsızlık insan hayatının önüne geçiyor
Paylaş

HABOM projesinin yasal ve ticari olarak yüzde 100’ü THY A.O’na ait bir yatırım olduğu belirtilen açıklamada, “Bir anlamda THY Teknik A.Ş ile tüzel hukuki hiçbir bağı bulunmamaktadır. HABOM işçileri, THY Teknik A.Ş işyerinde, HABOM ile THY Teknik A.Ş arasında yapılan geçici iş ilişkisi ile çalışıyor gösterilmektedir! İş Kanunun 7. Maddesi kapsamında yasal gibi görünen bu işlem işin içine Sivil Havacılık Mevzuatı girince her şey değişmektedir. Çünkü THY Teknik A.Ş’de yapılan işler ulusal ve uluslararası Uçak Bakım mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmak zorundadır. Ancak bu istihdam biçimi uygulamada risk alınarak taşeron sisteminin bir başka modeli haline getirilmiştir. Yasal kılıf olarak da işçiler fiili çalışan değil eğitim gören kişiler konumunda gösterilmektedir” denildi.

İşçi Şentürk Çavuş’un, uçağın başında hangi görevle işlem yapmaktaydı? Kimin denetiminde işbaşı eğitimi yapıyordu? Sorularının sorulduğu açıklamada, “Biliyoruz ki bu iş kazası yarın bir başka işçinin kusuru diye örtülmeye çalışılacak. Kurallara uyun dediğimizde bizlere kulak asmayan, yöneticisinin baskısına boyun eğerek işleri yetiştirmek için koşuşturan işçinin arkasında hiç kimse olmayacak, asıl sorumlular ortalıktan sıvışacak” denildi.Açıklamada en son olarak Kuraldışı ve zorlama, bilimsellikten uzak, yorgunluk yaratan iş süreçlerine son verilmesi gerektiği belirtildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da polis bir genci plastik mermiyle yaraladı

SONRAKİ HABER

EMEP’li kadınlardan direnişçi işçilere ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa