04 Mart 2013 12:26

Mikail Aslan: Barış insanları cezbediyor

Müzisyen Mikail Aslan, her şeye rağmen barış kelimesinin insanları cezbettiğini belirtti.Mikail Aslan, önceki gün konser için geldiği Elazığ’da Beyrut Cafe’de bir söyleşi gerçekleştirdi. Yeni bir albüm hazırlığı içerisinde bulunduğunu anlatan Aslan, halkın Zazaca diline gereken önemi vermemesinden şikayetini d

Mikail Aslan: Barış insanları cezbediyor
Paylaş

Mikail Aslan, önceki gün konser için geldiği Elazığ’da Beyrut Cafe’de bir söyleşi gerçekleştirdi. Yeni bir albüm hazırlığı içerisinde bulunduğunu anlatan Aslan, halkın Zazaca diline gereken önemi vermemesinden şikayetini dile getirdi. Bundan dolayı “MA” adlı  Zazaca bir kültür-sanat dergisi çıkaracaklarını söyleyen Aslan ayrıca, söylediği klamları bir repertuvar kitabında toplandığını da belirtti. Bu kitabın ilk olduğunu belirten Aslan “Ana dilimizde söylenen klamların notaya alındığı ilk eserdir” dedi. Dilin sahiplenmesi açısından kötü bir durumun söz konusu olduğunu anlatan Aslan insanların kendi dillerinden koptuğunu, kendi kültürünü unuttuğunu söyledi.

Gündeme dair de düşüncelerini ifade eden Aslan, İmralı ile görüşmeleri olumlu bulduğunu ancak hükümetin tutumunu samimi bulmadığını da söyledi. Aslan, kuşkularını dile getirdi. Daha önceki açılımlar gibi sürecin heba edilebileceği korkusunu yaşadığını  belirten Aslan ancak buna rağmen barış kelimesinin bile insanları cezbettiğini belirtti.
HDK’yle ilgili soruya da Aslan,  “İlk ortaya çıktığı günden bugüne ciddi anlamda beni cezbeden tek örgüt. Daha önce hiçbir partiye angaje olmadım, ancak ilerleyen zamanlarda eğer siyasete katılırsam, katılacağım tek yer HDK’dir” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da 8 Mart etkinliği

SONRAKİ HABER

Eleştirinin olmazsa olmazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...