04 Mart 2013 11:49

Akit, Durukan’ı hedef gösterdi

Milliyet gazetesinden Namık Durukan, “İmralı tutanakları” haberiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Haber yayınlandığından bu yana tartışma yarattı.  Başbakan Erdoğan’ın “Batsın böyle gazetecilik” açıklamasının ardından Akit gazetesi de dün “O muhabirin sicili bozuk” başlığıyla bir haberle &cce

Akit, Durukan’ı hedef gösterdi
Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın “Batsın böyle gazetecilik” açıklamasının ardından Akit gazetesi de dün “O muhabirin sicili bozuk” başlığıyla bir haberle çıktı. Akit, Durukan’ı hedef göstererek, gazetecinin ‘sicilini’ortaya döktüğünü iddia etti. Akit, Durukan’ın beraat ettiği davaya, ‘basın özgürlüğü kalkanı’ dedi ve Durukan’ı ‘silahlı örgüt üyesi’ yaptı!

İşte Akit’in o haberi:
 “Milliyet’te yayınlanan ve barış sürecine sabotaj olarak değerlendirilen “İmralı tutanakları haberi”nin altında imzası bulunan Namık Durukan adlı muhabir, PKK-BDP’ye yakınlığı ile biliniyor.
 2011 Eylül ayında BDP kongresinde PKK’nın sözde marşı okunmuş ve çatışmalarda ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulmuştu. Kongreyi izleyen gazeteciler saygı duruşunda ve marşın söylenmesi sırasında ayağa kalkmazlarken, Durukan ölen PKK’lılara saygı duyan tek gazeteci olmuştu. Namık Durukan, o günden sonra “Milliyet’in PKK marşında ve asker katili ölü PKK’lılar için saygı duruşunda bulunan muhabiri” olarak anılmaya başlandı. Durukan’ın bir diğer özelliği, PKK’nın basın toplantılarına çağırdığı tek gazeteci.
...   
Öte yandan, Namık Durukan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Durukan ile Milliyet’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt’un “Terör örgütünün propagandasını yaptıkları” gerekçesiyle 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ancak basın özgürlüğü kalkanı ile beraat etmeleri sağlandı.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDK'ye saldırı Hopa'da kınandı

SONRAKİ HABER

Derya Sazak: Sözleri üstümüze almıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa